NRK Meny
Normal

Lasteskip tar inn vann i Ålesund

Lasteskipet Trader Bulk tar inn vann ved kai i Ålesund. En bil med kraftige pumper sørger for å holde situasjonen stabil.

Trader Bulk

En kraftig pumpebil fra firmaet Wangberg Larsen hjelper nå til med å holde situasjonen stabil.

Foto: Frode Berg / NRK

Skipet «Trader Bulk» ligger ved Storneskaia i Ålesund. Med pumper klarte nødetatene å få ut omtrent like mye vann som det som kommer inn. Dette arbeidet er nå overtatt av et lokalt rørleggerfirma som eier en bild med kraftige pumper.

– Utfordringen akkurat nå er å lokalisere skaden, opplyser operasjonsleder hos politiet i Ålesund.

Trader Bulk

Ålesund brannvesen kunne trekke seg tilbake etter at et lokalt rørleggerfirma stilte med bil med kraftige pumper.

Foto: Frode Berg / NRK

Både politiet, havnevakta og brannvesenet kom raskt til stedet. Om situasjonen forverrer seg, vil også mannskaper fra Ålesund kommune bli involvert.

– På dette tidspunktet har mannskapene rimelig god kontroll på situasjonen, sier operasjonsleder til NRK.

Skipet seiler under færøysk flagg, men NRK får opplyst at skipet har eiere i Russland. «Trader Bulk» er bygd i 1973 og er på 4415 dødvekttonn.

Laster Twitter-innhold

Ved 16.40-tiden melder 110-sentralen at brannvesenet trekker unna sine mannskaper. Det private rørleggerselskapet Wangberg Larsen leverer nå pumpekapasitet til rederiet.

Trader Bulk

Trader Bulk ligger ved Storneskaia i Ålesund.

Foto: Frode Berg / NRK

I følge skipsnavigasjonstjenesten marinetraffic.com var «Trader Bulk» på veg nordover langs norskekysten. Like nordvest for Ålesund gjorde skipet en brå kursendring og dro i retning av Ålesund, der det nå ligger ved Storneskaia.

Trader Bulk

Trader Bulk endret kurs og gikk inn til Ålesund, der det nå er konstatert at skipet tar inn vann.

Foto: Skjermdump / marinetraffic.com

Overfor NRK bekrefter politiet at skipet var på veg nordover langs kysten til Buvika i Sør-Trøndelag. Skipet hadde tatt inn noe vann over tid. Nordvest for Ålesund valgte skipets kaptein å søke nødhavn i Ålesund.

Politiet presiserer imidlertid at situasjonen har vært under kontroll, både mens skipet var under fart langs kysten og etter at skipet kom til kai. Ansvaret for det videre arbeidet ligger nå hos skipets agent og rederi.