Lapper om demonstrasjon mot homofile lagt i postkasser

Politiet har fått inn mange meldinger om lappene som har dukket opp i flere postkasser i Volda på Sunnmøre i løpet av påsken.

Løpeseddel i postkasse, volda

I POSTKASSA: På flere steder i Volda har folk fått denne i postkassen sin i påsken. De NRK har snakket med tror ikke det er en spøk.

Foto: Hanne Iren Øyra

På lappen står det: «Tirsdag 18.04 kl. 11.45 utenfor Volda rådhus blir det demonstrasjon mot homofile og rettighetene de ufortjent har blitt tildelt av idiotene som styrer den norske stat. Ta med fakler, banner og familien. Dissa krypa har ingen plass i vår religion eller vårt samfunn!»

Beskjeden har blitt printet ut på løpesedler og lagt i postkasser flere steder i Volda.

– Vi har mottatt flere meldinger fra folk som har reagert, sier operasjonsleder John Brattland ved Sunnmøre politidistrikt.

Mandag ble det klart at det ikke blir en demonstrasjon og at lappen var en spøk fra en ung person.

Ble lyn forbannet

Mange har delt et bilde av løpeseddelen på Facebook, og har uttrykt sinne over budskapet.

– Jeg ble lyn forbannet. Alle i mitt nabolag har fått den, og etter at jeg la det ut på Facebook har flere sagt at de også har fått den, sier Hanne Iren Øyra.

Det var barna til Øyra som fant lappen, og hun forteller at hun kommer til å melde det inn til politiet.

– Jeg tror ikke dette er tull, dette tror jeg noen har ment med alvor, forteller hun.

Arnfinn Mork, som bor i et annet nabolag, fant beskjeden i alle postkassene som var på fellesstativet.

– Det som står der er ikke akseptabelt. En kan ikke definere en person etter hva kjønn det er på den de har valgt å være glad i, det blir for sært. Slike synspunkt hører til fra en annen tid, og med tanke på ordene som er brukt tror jeg ikke dette er noe som har blitt lagt ut som en spøk.

– Om disse sedlene blir lagt ut over hele Volda, er det nødt å treffe noen som tar det ekstra tungt. Det er ikke noe særlig å tenke på. Å få slike lapper i postkassen setter vår toleranse på prøve, sier Mork.

Politiet følger saken

Ordfører i Volda, Jørgen Amdam (Ap), forteller at det ikke har blitt søkt om noe løyve til demonstrasjon på det tidspunktet som står på løpesedlene. Han stiller seg sterkt imot budskapet som har blitt spredd rundt.

– Dette er helt idiotisk. Vi skal ha et politirådsmøte samme dagen og der skal vi ta det opp. Om det blir en demonstrasjon, setter vi opp en motdemonstrasjon, sier Amdam.

Politiets operasjonssentral har henvist saken til lensmannskontoret. Inntil videre er avsendere av løpeseddelen ukjent.

– Det har ikke blitt gjort noe mer aktivt mot den saken nå, men den blir tatt opp igjen over påske på det aktuelle tidspunktet som står på løpeseddelen, sier Brattland.