Hopp til innhold

Lanserer ny app for salg og leie av klær

Sunnmøringene Tone Vollen Sperrevik og Merete Stokke Nesdal har utviklet en ny app for kjøp, salg og leie av klær. Nå skal UseMy ta opp kampen med finn.no og Facebook-sidene.

Tone Vollen Sperrevik og Merete Stokke Nesdal

USEMY: Tone Vollen Sperrevik og Merete Stokke Nesdal lanserer den nye appen UseMy i løpet av sommeren. Her kan brukerne kjøpe, selge og leie klær.

Foto: Magnus Gamlem / NRK

Kjøp og salg av egne eiendeler og gjenbruk er i vinden som aldri før, og nå lanserer to sunnmøringer et nytt tilbud i denne jungelen.

Over hele landet finnes det kjøp og salg-sider på Facebook, og i Ålesund, som har fylkets største side av dette slaget, er det like mange medlemmer som det er innbyggere. I tillegg bruker mange profesjonelle sider som finn.no.

Med UseMy mener imidlertid Tone Vollen Sperrevik og Merete Stokke Nesdal at de tilbyr noe nytt til folket. Der de eksisterende tilbudene kan føles som en uendelig jungel av tilbud man kan gå seg vill i, skal deres app gjøre det lettere å kjøpe, selge og leie klær.

– Det skal bli lettere å finne det du faktisk er ute etter. Hvis man ser noe på en Facebook-gruppe og skal prøve å finne det igjen neste dag, er det nesten umulig, mener Vollen Sperrevik.

Heller leie enn eie

Ifølge skaperne av UseMy finnes det ingen andre apper der man både kan kjøpe og selge og i tillegg leie klær.

– Det er mye folk ønsker å leie, for eksempel kjoler når man skal i bryllup eller på skoleball. I stedet for at man kjøper det, også henger det årevis i skapet uten at det blir brukt, kan man heller leie det, forteller Stokke Nesdal.

Appen er enda ikke lansert, men 24. juni skal de ha et såkalt pre-launch party på Giske. Der skal de vise frem appen, og deretter skal den testes av en mindre gruppe i en måneds tid. I løpet av sommeren håper de at den er tilgjengelig for nedlastning for alle.

– På festen kommer det også noen utstillere, så da blir det en unik mulighet til å skaffe seg noen skatter, sier Vollen Sperrevik.

Samarbeid med Fretex

Fretex i Ålesund

Fretex i Ålesund blir blant butikkene man kan hente klær i.

Foto: Silje Bjerknes / NRK

I oppstartsfasen har de fått støtte fra blant annet Innovasjon Norge, Næringsfondet og ÅKP.

UseMy har allerede inngått et samarbeid med Fretex Midt-Norge. De har butikker i Ålesund, Molde og i Trondheimsregionen.

– Fretex skal opprette en bruker for sin butikk, og legge ut enkelte plagg de har i butikken på appen. Det blir en ny distribusjonskanal for de, sier Vollen Sperrevik.

– Hvis det er et kjøp og slag mellom to brukere, kan den som har kjøpt det komme og plukke opp plagget i butikken, legger Stokke Nesdal til.