NRK Meny
Normal

Landslagsspiller til Molde

Molde Håndballklubb henter toppscorer fra Tunisia. – Vi er storfornøyd, gliser styreleder i MHK Elite, Per Gjerde.

Ines Khouildi

STJERNESPILLER: Ines Khouildi har signert for Molde Håndballklubb.

Foto: Privat

Den tunisiske landslagsspilleren Ines Khouildi har signert for Molde Håndballklubbs damelag. Hun kommer fra den ungarske klubben MTK Budapest. Fra før har Molde hentet Petra Blazek fra samme klubb.

– Ines er en strålende spiller som i 2011 var toppscorer i den franske toppligaen. Hun er 1.83 meter høy og har ekstreme ferdigheter. Hun kan score mål og er en dyktig forsvarsspiller. Det har vært en lang prosess og vi har fulgt henne i tre år. Jeg tror hun kommer til å prege norsk eliteserie, sier styreleder i MHK Elite, Per Gjerde til NRK.no.

Molde har et ungt lag med flere spillere født i 1995 og 1996. Gjerde tror Khoulidi kan hjelpe de unge spillerne videre i karrieren.

– Vi har et spennende lag på gang, og en europeisk anerkjent trener i Dusan Poloz. Khoulidi kan være en mentor for de unge spillerne våre. Hun vet hva som skal til for å bli god, forteller Gjerde.

– En fin utfordring

Skandinavisk håndball er hurtigere enn den som spilles på kontinentet. Det lokket tunisieren nordover.

– Jeg signerer for Molde fordi klubben har et godt prosjekt og dette er en fin utfordring for meg. Personlig har jeg lyst til å spille håndball i en annen kultur. Jeg vet at skandinaviske land spiller hurtig håndball og jeg tror det blir interessant for meg. Jeg gleder meg til å spille der neste sesong, og håper å være suksessfull, sier Khouildi i en pressemelding.

– Vi er storfornøyd med denne avtalen, sier en lykkelig Per Gjerde. Spilleren ankommer Molde 1. august.