Hopp til innhold

Her kjører Norges mest tilfredse togkunder

Landets mest fornøyde togpassasjerer reiser med tog i Møre og Romsdal. Raumabanen hadde de aller blideste kundene i fjor, viser tall fra NSB.

Raumabanen ved Romsdalshorn

Raumabanen har landets mest fornøyde togkunder

Foto: Leif Jonny Olestad

Kanskje spiller vakker natur inn på humøret eller kanskje er det andre faktorer som avgjør. Hva årsaken er, skal være usagt, men at de mest tilfredse passasjerene ruller avgårde i NSBs vogner i Møre og Romsdal er en kjensgjerning.

Glade passasjerer

Raumabanen
Foto: Leif Johnny Olestad

Raumabanen var i fjor den togstrekningen i landet med aller flest fornøyde reisende. Det viser ferske tall fra NSB. Verken innstilte tog eller stengte traseer i flere uker på grunn av flom i Gudbrandsdalen kunne rokke ved passasjerenes gode opplevelse av reisen.

Med en kundetilfredshet på 81 prosentpoeng danket nemlig Raumabanen ut hver eneste annen togrute i Norge.

Dette er meget bra og best av alle NSB-strekningene

Pressemelding fra NSB

For så snart trafikken gikk som normalt etter at vannmassene hadde lagt seg, strømmet kundene til Raumabanen og ga NSB gode tilbakemeldinger.

Turister gir inntekter

Trass i en svak nedgang i antall passasjerer på togstrekningen i Møre og Romsdal i fjor, la kundene igjen mye penger.

Cruiseskip

Cruiseturistene velger Raumabanen

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

NSB melder om en inntektsøkning på 11 prosent, og turistene får æren for den positive utviklingen på Raumabanen. Særlig er det cruiseturistene som velger å ta seg en togtur når skipene legger til kai.

Les også: Rekorddag på Raumabanen

Økningen i antallet cruisegjester som rullet av gårde fra stasjonen i Åndalsnes var på 35 prosent i fjor, og totalt valgte 27.000 av sjøfarerne å oppleve Møre og Romsdal fra gjennom togvinduet.

Vill og vakker

Togstrekningen mellom Åndalsnes og Dombås er kjent som en av Norges vakreste med sin ville natur mellom fjord og fjell, og turister fra hele verden kommer hvert år for å oppleve den 114 kilometer lange turen.

Med utsikt mot Trollveggen, Europas høyeste, loddrette fjellvegg, og kryssing av 32 bruer, er det kanskje ikke overraskende at kundene gir gode tilbakemeldinger til NSB.