NRK Meny
Normal

Lærer skogbruk i skoletiden

Flere elever fikk bruke skoledagen til å drive med skogsbruk. Skogbrukssjefen håper flere vil ta utdannelse innen faget i fremtiden.

På Halsa barne- og ungdomsskole får de lære om skogbruk.

I skolen kan man ha en rekke valgfag, og en gjeng fra ungdomstrinnet på Halsa barne- og ungdomsskole har valgt å lære mer om skogbruk.

Et noe utradisjonelt, eller skal vi si tradisjonelt, valg. Og det var småskogen som fikk gjennomgå av elevenes sager og økser da de skulle lære mer om skogbruk.

– I dag ser det ut som de gjør en skikkelig jobb. Det er et skikkelig arbeid og det er de kjempeglad for. Jeg ser de blir litt svett rundt ørene, smiler lærer Hanne Otnes.

Også elevene så ut til å trives med skogsaktiviteten.

– Jeg synes det er veldig bra. For når vi får dette kurset her, så er det lettere å få seg sommerjobb og det er kjekt å ha, sier elev ved skolen, Knut Røe Megård.

Skogbrukkurs i ungdomsskolen

SKOGBRUK: Her er elevene i full sving med å kappe ned skogsvekster.

Foto: Roar Halten / NRK

– Trenger folk med utdannelse innen skogbruk

– Du vet jo hvordan det er med unggutter og moped. Når de får motorsag blir det en helt annen skolehverdag for de, ja. Dette er et kjempetiltak, mener instruktør i Aktivt Skogbruk, Ingebrigt Landsem.

Elevene er 14 og 15 år gamle og mange av de prøver motorsag og andre redskaper for første gang. Skogbrukssjef i Halsa kommune, Erlend Snøfugl, flere vil gå for et yrke som har med skogsbruk å gjøre.

– Skogbruket trenger både aktive skogeiere og folk som tar utdannelse innenfor skogbruk. Det gror jo stadig mer igjen og derfor er det viktig å få på plass ungdommen også, sier han.

Skogbrukssjef Erlend Snøfugl i Halsa

SKOGENS SJEF: Skogbrukssjef Erlend Snøfugl håper flere vil jobbe med skogbruk i fremtiden.

Foto: Roar Halten / NRK