NRK Meny
Normal

Lader opp til cupfinalen i Berlin: – Viktig å finne rett tenning

Fem dager før MFK og Odd møtes til slaget om kongepokalen tar hovedtrener Tor Ole Skullerud med seg troppen til Tyskland for å finne roen.

Molde

– Det er ikke noe problem å tenne spillerne. Da er det heller viktig å finne rett tenning, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Det er mye «fuzz» i forkant av en cupfinale, så det er viktig å få en rolig og fin inngang. Derfor er det viktig å komme seg litt unna så gutta får fred og ro, sier Tor Ole Skullerud.

Tre økter på gresset i Berlin, samt ei økt i Lillestrøm dagen før dagen. Slik blir oppladningen til årets største enkeltkamp mot Odd på Ullevaal stadion.

I serien var laget fra Telemark den eneste troppen som klarte å liste tre poeng fra moldenserne før seriegullet var i boks.

I cupen har årets gull- og bronsevinner slått ut Norges elitelag på rekke og rad.

Molde

Molde FK mottok seriegullet på hjemmebane da de sikret seieren mot Odd i siste serierunde. Nå er laget klar for nytt møte med telemarkingene på Ullevaal.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Nå handler alt om å finne den rette tenningen for Skullerud og hans mannskap.

– Skal ikke tenne opp hverandre så voldsomt

– Det er ikke noe problem å tenne spillerne. Da er det heller viktig å finne rett nivå på tenningen. Cupfinalen er den største enkeltkampen man kan spille i løpet av en sesong, sier Skullerud.

– Og hva med treneren og trenerteamet sin tenning? «The double» er i sikte nå?

– Ja, men jeg tror ikke vi skal tenne opp hverandre så voldsomt heller. Det viktigste er å ha et godt hode og et klart blikk.

Hovedtreneren er klar på at de ikke vil gjøre altfor store endringer i forkant av kampen, sammenlignet med de vanlige forberedelsene.

– Vi har spilt mange viktige kamper i løpet av sesongen, både i serien og i Europa. Vi gleder oss veldig, sier mannen som ble kåret til årets trener i Norge ved sesongens ende.

(Saken fortsetter under bildet)

Molde trening

Godt driv på MFK-guttenes siste trening før avreise til Berlin.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

Tar et år til

En som i alle fall gleder seg er evigunge Daniel Berg Hestad. 39-åringen har over 500 kamper for klubben, og føler de siste års suksess har motivert ham til å forlenge karrieren gang på gang.

Uavhengig av søndags utfall er han klar på at han gjerne tar et år til i den blå trøya.

Daniel Berg Hestad

Evigunge Daniel Berg Hestad sier han gjerne tar en sesong til.

Foto: Gunnar Sandvik / NRK

– Ja, mye vil ha mer vet du. Vi er sugne på å slå fra oss i 2015 også.

– Men er kroppen din rustet til en ny sesong da?

– Rustet eller rusten, jeg vet ikke helt, flirer han, og sier han skal holde ut en sesong til selv om han kjenner det begynner å tære på kroppen.

– Var best sist

Hestad tror søndagens vinner blir det laget som klarer å holde hodet på rett plass.

– Jeg tror det blir jevnt, men vi har selvsagt lyst til å bli historiske igjen. Odd har vært gode i år, men vi slo dem i sist kamp og var det beste laget.

NRK sender cupfinalen som går direkte kl. 13.15 søndag 23. november.