NRK Meny
Normal

La ut kniver og påstod samboeren var suicidal

En 48-åring må møte i Tingretten for å svare på tiltale om gjentatt mishandling, vold og krenking av samboeren det siste året.

Norges lover

En mann er tiltalt for en rekke grove tilfeller av vold mot sin samboer fram til september i år

Foto: Berit Roald / SCANPIX

Statsadvokaten i Møre og Romsdal har tiltalt en mann i en nordmørskommune for flere tilfelle av mishandling og vold mot samboeren fra oktober i fjor til september i år.

Norges Lover

Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 219 første ledd

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Svært grovt

De to har det siste året hatt bopel på tre ulike steder i landet. De bor nå i en kommune på Nordmøre. Mannen er blant annet tiltalt for å ha slått samboeren jevnlig slik at hun fikk blåøye, blåmerker og ribbeinsbrudd. I sommer forklarte han politiet at grunnen til at hun hadde blåmerker, var at hun var suicidal.

Han skal han også ha dyttet en genser inn i munnen på kvinnen slik at hun fikk skader i tunga.

La ut kniver og kontrollerte Facebook

Facebook

Mannen skal ha endret kvinnens passord på Facebook

Foto: The Canadian Press, Sean Kilpatrick / Scanpix/AP

I juli forklarte den tiltalte at han hadde lagt ut kniver i leiligheten slik at det skulle virke som om samboeren var suicidal. Han endret også kvinnens passord på Facebook og tok dermed kontroll over kontoen hennes.

Andre krenkelser

Det hele toppet seg i september da han skal ha tatt tak i overkroppen hennes og slengt henne i gulvet slik at hun fikk vridning og smerter i høyre kne og blåmerker på overarmene. Ifølge tiltalen skal ha også flere ganger ha kalt kvinnen med krenkende ord og tatt fra henne mobiltelefonen så hun ikke kunne ringe etter hjelp.