NRK Meny
Normal

Kystekspressen irriterer brukerne

Venstrepolitiker Iver Nordseth på Smøla er oppbrakt over problemene som Kystekspressen mellom Kristiansund og Trondheim får når været blir dårlig.

MS Tyrhaug
Foto: Kystekspressen

Nordseth er særlig provosert over at båten ikke kan legge til på Edøy på Smøla.

Tatt opp mange ganger

Samferdselsutvalget i Møre og Romsdal har tatt opp mangelen på regularitet flere ganger uten at Nordseth kan se at det har skjedd noen bedring.

– Det er uholdbart og uforutsigbart både for skoleelever og arbeidspendelere, spesielt på Smøla, men også i Kristiansund, sier det erfarne samferdselspolitikeren.

Iver Nordseth

Iver Nordseth (V) har vært ordfører på Smøla og sier folk nå er lei av problemene Kystekspressen får ved dårlig vær.

Foto: Trond Vestre / NRK

Folk finner alternativ

I forrige uke var det flere ganger at Kystekspressen ikke gikk innom Edøy på Smøla. Grunnen var vindforholda. Båten har også hatt problem med å legge til ved høy flo.

Saken var oppe i Samferdselsutvlaget i mai i fjor og det ble lovet tiltak, men det er ikke godt nok. Riktignok ble kaia på Edøya fendret opp fra årsskiftet, men nå er det været som skaper problem. Kommer det en storm eller to, klarer ikke båten ruta og det provoserer, sier Nordseth.

Han irriterer seg over at aktørene ikke tar et helhetsansvar for nå finner folk andre alternative måter å reise på.

– Det kan kanskje komme til å gå ut over tilbudet vi har med båten, sa Nordseth til de fremmøtte på møtet i samferdselsutvalget i Molde mandag.