Kvinnen som ble funnet på Aksla i Ålesund obduseres i dag

ÅLESUND (NRK.no): Kripos og teknikere fra Sunnmøre politidistrikt gjenopptar etterforskningen av dødsfallet på Aksla i Ålesund straks det blir lyst. Alt tyder på at den døde er den savnede 21 år gamle Anja Weløy Aarseth.

Kriminalteknikere bærer opp esker fra funnstedet på Aksla

Her er kriminalteknikerne i arbeid tidlig søndag ettermiddag. Her fortsetter de arbeidet fra ca. klokka 09.00 mandag.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Politiet har så langt ikke kommet med noen sikker identifikasjon av kvinnen som ble funnet død på byfjellet Aksla i Ålesund lørdag. Søndag gjennomførte kriminalteknikere en detaljert registrering på funnstedet, og søndag ettermiddag ble den døde kvinnen brakt bort fra fjellet.

Dermed starter obduksjonen i dag, mandag morgen. Det kommer et team fra Bergen, bestående av to rettsmedisiner og en preparant.

Yngve Skovly

Politiadvokat Yngve Skovly.

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Avdøde blir obdusert i dag. På denne måten skal vi få fastslått sikker identifikasjon, i tillegg til dødsårsaken, sier politiadvokat Yngve Skovly til NRK.

De som arbeider med saken har møte klokka 08.00, og arbeidet på funnstedet gjenopptas ved 09.00-tiden.

Flere grupper er i arbeid

Politiet på Sunnmøre har satt ned flere grupper, som driver både taktisk etterforskning, etterforskning på og ved funnstedet og grupper som tar imot, behandler og agerer på tips.

Vi fortsetter i dag med arbeidet vi holdt på med i går. Teknikerne fortsetter på funnstedet og de ulike prosjektgruppene fortsetter med arbeidet som de har påbegynt, sier politiadvokat Yngve Skovly til NRK.

Mange tips i saken

Både i letefasen og etter funnet lørdag har det strømmet inn med tips til politiet. Men politiet gjør det helt klart at de fortsatt ikke har noen spesifikke mistenkte i saken, og at de fortsatt trenger tips. Søndag gikk politiet ut med et ønske om å få inn opptak fra videokameraer, og de kontaktet både kjente eiere av overvåkingskameraer og potensielle eiere av slikt utstyr.

– Vi fikk inn en rekke tips i går. Vi har nå fått inn over 500 tips. De som var på Aksla onsdag og som fortsatt ikke har meldt fra til politiet bør gjøre det raskest mulig, sier Skovly.

DNA-tester alle menn

Søndag kveld kom det også frem at politiet ønsker å DNA-teste alle som befant seg på Aksla onsdag. Hvis kriminalteknikere eller rettsmedisinerne finner biologisk materiale fra gjerningspersonen, kan vitnenes DNA-profiler sammenlignes med sporene.

– Vi kommer til å lage et prosjekt der aktuelle menn i en viss aldersgruppe og som var i området vil bli bedt om å avgi DNA-prøve, sier Skovly.


– Meld deg

Familien til Anja Weløy Aarseth har fått oppnevnt Einar Råen som bistandsadvokat. Så langt har han komentert saken i begrenset grad. Til VG kommer han imidlertid med en oppfordring fra familien.

– Meld deg for politiet. Dette er den klare oppfordringen som familien ønsker skal komme ut. Ut over dette er det svært begrenset hva jeg kan si nå, sier han til VG.