NRK Meny
Normal

Kvinne dømt for å ha misbrukt stebarn

Ei kvinne i 50 åra fra Romsdal er dømt for seksuelt misbruk av to av sine stebarn. Barna var åtte og ni år da overgrepene skjedde.

Norges lover

Frostating Lagmannsrett har funnet en kvinne skyldig i overgrep mot stebarna sine.

Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

Det er Frostating lagmannsrett som denne uken har behandlet ankesaken mot kvinna.

I fjor høst ble hun dømt til fengsel i to og et halvt år av Romsdal tingrett for overgrepene. Kvinna er dømt etter den gamle straffelovens § 195, for seksuell omgang med barn under 14 år og barn under 10 år.

Frostating har konkludert med at kvinna er skyldig. Straffeutmålingen og den endelige dommen i saken er klar etter påske.

Overgrep tilbake i tid

Jogeir Nogva

Aktor Jogeir Nogva ber om fengsel i to år og seks måneder i overgrepssaka.

Foto: Aina Rødal / NRK

Det er statsadvokat Jogeir Nogva som har vært aktor i saken. Han opplyser at overgrepene skal ha skjedd i perioden mellom 1995 og 1999.

Barna var åtte og ni år da overgrepene startet. Kvinna har hele tiden nektet for straffskyld, og hevder at hendelsene ikke har funnet sted.

Aktor Jogeir Nogva har lagt ned påstand om fengsel i tå år og seks måneder for kvinna.

– Vi har valgt å redusere påstanden om straff fordi politiet har brukt svært lang til på etterforskningen. Normalt ville vi i slike saker bedt om minst tre år i fengsel, sier Nogva.

Det ene offeret valgte å meldt overgrepene til politiet i 2010. Ett år senere valgte også den andre å levere politianmeldelse. Først i 2014 kom saken opp til behandling i Romsdal tingrett.