NRK Meny
Normal

Kvinne dømt etter lommetyveri-raid. Hovedmannen fortsatt i varetekt

Politiet er interessert i flere opplysninger fra personer som ble frastjålet eller mistet lommeboka 5. og 6.april. En kvinne som ble pågrepet i Molde etter lommetyverier flere steder i landet, er nå dømt.

Lommetyver

Personene som var mistenkt for lommetyveriene, ble fanget opp på kamera

Foto: Politiet

Tre utenlandske personer ble pågrepet i Molde, mistenkt for lommetyverier i Hedmark, Gudbrandsdalen og Møre og Romsdal 5. og 6.april. Alle tre ble varetektsfengslet, men en er nå løslatt.

Blir utvist etter tilståelsesdom

Saken mot kvinnen ble behandlet som tilståelsesdom i Sør-Trøndelag Tingrett, onsdag
27.april. Kvinnen fikk en dom på 45 dager for heleri og forsøk på tyveri og vil bli
utvist fra Norge etter sonet dom.

Mannen som politiet regner som hovedmannen bak lommetyveriene, sitter fortsatt i varetekt.

Mannen er siktet for flere grove tyverier i 2015 og 2016, og for urettmessige uttak fra minibank med fornærmedes bankkort i 2015, skriver politibetjent Hilde Gustafson i Trøndelag Politidistrikt i en pressemelding.

Ønsker flere opplysninger

Politiet har fått inn en del tips, men ønsker fortsatt å komme i kontakt med personer som har fått lommeboken sin frastjålet eller tror de har mistet lommeboka mens de har handlet i butikken 5. og 6.april.

I pressemeldingen skriver politiet at de vet at det er voksne og eldre personer som er blitt utsatt for tyveri fra de tre utenlandske personene.

Mobile vinningskriminelle

Det er MVK-gruppa i Trøndelag politidistrikt som etterforsker sakene. Disse handler om det politiet kaller mobile vinningskriminelle og strekker seg over store deler av landet.

Mobile vinningskriminelle er en sekkebetegnelse på utenlandske personer med stor mobilitet som har liten eller ingen tilknytning til Norge.

De kommer til landet med hovedformål å utføre ulike former for vinningskriminalitet, for deretter raskt forlate landet med utbyttet