Hopp til innhold

Kvikkas A/S kjøper boet til Norpost og blir 800 ansatte

Kvikkas Distribusjon A/S i Ålesund overtar boet etter distribusjonsselskapet Norpost som gikk konkurs onsdag.

Stig Kleive, daglig leder i Kvikkas

Stig Kleive i Kvikkas A/S kjøper boet etter Norpost og overtar alle ansatte

Foto: Remi Sagen / NRK

Kun formaliteter gjenstår før avtalen trer i kraft. Kvikkas vil tilby rundt 775 ansatte nytt arbeid, sier advokat Stine D. Snertingdalen i Kvale Advokatfirma A/S.

Sikrer videre drift

Norpost

Norpost meldte oppbud onsdag. Nå overtar Kvikkas i Ålesund hele boet

Foto: NORPOST

Avtalen innebærer at videre drift sikres, og boet og Kvikkas vil arbeide sammen for å få til en så smidig overgang av virksomheten til ny eier som mulig hensett den vanskelige situasjonen de seneste dagene, skriver Snertingdalen i en pressemelding.

Stolt over å kunne overta

Daglig leder Stig Kleive i Kvikkas Distribusjon A/S sier til NRK at han er stiolt over at selskapet har fått til en avtale om å kjøpe boet til Norpost.

– Det gjør oss i stand til å vokse og ikke minst ta vare på mange hundre arbeidsplasser rundt om i hele landet, sier Kleive.

Dette fører også til at vi opprettholder distribusjonen av lørdagsavisene, sier mannen som nå øker arbeidsstokken fra 12 til nesten 800.

Mye støy i overgangsfasen

Kvikkas A/S i Ålesund fikk sist sommer anbudet med å distribuere lørdagsavisene her i landet. Selskapet har benyttet Norpost som unbderleveandør, men det har vært mye støy på grunn av manglende leveringer og mange aviser har klaget på distribusjonen etter at Posten mistet avtalen i fjor høst. Det har også ført til at flere aviser har mistet abonnenter.

Senest fredag har Samferdselsdeparteentet sendt ut melding om at de garanterer for distrisbusjonen.