NRK Meny
Normal

Sjokkert i Storgata

MOLDE (NRK): Målet er sjokk og begeistring. Bak et plutselig kunstgalleri står en ildsjel og flere ukjente navn.

Lene Karlsvik

LENE KARLSVIK: Tror det vil oppstå både sjokk-og begeistrings-opplevelser under den midlertidige galleriutstillinga.

Foto: Erik Hattrem

Lene Karlsvik er kunstner og brennende opptatt av å løfte frem både seg selv, og andre unge som jobber med et kunstnerisk uttrykk. Midt i Storgata har hun leid lokale for hele jazzuka og åpnet et Pop up galleri.

Ingen egotrip

Formålet er å vise frem unge kunstnere som ennå ikke er etablerte navn, men med solid erfaring og høy kunstnerisk kvalitet i sin produksjon.

– Så du gjør ikke dette bare for å få vist frem egen kunstproduksjon?

– Nei, dette gjør jeg fordi det mangler en arena for kunstnere i min aldersgruppe. Altså de som er så uetablert, at de er mellom ungdommens kulturmønstring og etablerte gallerier, sier Karlsvik.

Samtlige kunstnere har en tilknytning til Møre og Romsdal, selv om flere nå bor og arbeider utenlands.

– Jeg har kurert utstillingen ut i fra tips fra andre og kunstnere jeg alt kjenner til, sier Karlsvik.

Rom for å sjokkere

I sitt arbeide med å være kurator for denne galleriutstillingen, har Karlsvik erfart at de utstilte verkene, kan ende opp med mye oppmerksomhet.

For ifølge Karlsvik, er det stort spenn i innhold og uttrykk. Og i kunstens verden, er det rom for å dytte litt i etablerte grenser.

Det er også tilfelle med denne utstillingen.

– Jeg tror noe av utstillingen vil både sjokkere og begeistre de fleste, så om John Legend tar turen innom, blir jeg i alle fall særdeles glad, sier Lene Karlsvik.

Lene Karlsvik

HEFTIG TELEFONBRUK: De siste dagene har det blitt ringt for tusenvis av kroner. Selv midlertidige galleriutstillinger krever mye organisering.

Foto: Erik Hattrem

Viktig utstilling for unge kunstnere

Hun har jobbet med dugnadsprosjektet nesten døgnet rund de siste dagene for å komme i mål til åpningen som var i dag. Ideen kom på bordet i oktober i fjor.

Utstillingen som er åpen hver dag under jazzfestivalen, er en ren salgsutstilling hvor hele salgssummen tilfaller kunstneren.

– Vi har fra lave priser rundt 200 kroner til opp mot maksimalt 10 000 kroner. For kunstnerne handler dette mest om å få en utstilling på sin CV, samt opplevelsen av å være med på noe så kult som dette, sier hun.