Kristiansunds rekordåpning: – Gir oss energi

Kristiansund har aldri startet en sesong i 1. divisjon bedre enn i år. Søndag møter de serietoer Sandefjord til toppoppgjør.

Christian Michelsen jubler

Christian Michelsen og hans mannskap håper på mer jubel mot Sandefjord.

Foto: Roar Halten / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Kristiansund Ballklubb står med kun ett tap på sesongens elleve første kamper og det kom i serieåpningen. Siden har det kun gått en vei for nordmøringene og laget har tatt fem poeng flere enn på samme tidspunkt i fjor.

Åtte seiere og to uavgjorte siden serieåpningen betyr at de for øyeblikket leder 1. divisjon, ett poeng foran Sandefjord.

Dermed er det duket for et ekte toppoppgjør når de to barker sammen søndag.

– Vi velger å kalle det en bonuskamp. Vi møter et eliteserielag fra 2015 som har tydelige ambisjoner om å kun være ett år i 1. divisjon. Det blir en herlig utfordring for oss. Gutta er sultne og vi gleder oss til toppoppgjør, sier KBK-trener, Christian Michelsen til NRK.

– Artigste som finnes

Inntil lagene møtes, nyter treneren tilværelsen på toppen av tabellen.

– Det er det artigste som finnes det. Vi har levert gode prestasjoner og tatt mye poeng, og det gir oss mye energi å ligge på topp. Det hadde vært artig å vise at vi klarer å hamle opp med det beste laget vi kan møte for tiden, sier Michelsen om Sandefjord.

I tillegg til å levere strålende prestasjoner på banen for tiden, opplever også KBK stor støtte fra lagets supportere.

– Vi har etter hvert blitt et sterkere regionslag. Vi har supportere i byen her og litt utenfor bygrensen. Jeg tror det er mange som synes det er gøy at vi gjør det bra og vi synes det er utrolig artig at de følger med. De kommer på kamper og har meninger om det vi driver på med, sier treneren.

– Reist oss mesterlig

Tor Erik Torske har startet samtlige av Kristiansund kamper denne sesongen og har vært med i klubben de siste fire årene.

Han mener at årets KBK-utgave er den beste han har vært med på.

– Vi har en utrolig bred og god stall, og selv om vi har en tre-fire skader har det ikke så mye å si. Da er de vi setter inn like god. Sammenlignet med tidligere år har vi krydret spillet vårt fremover litt. Vi scorer mål og har fortsatt med den defensive styrken vår, mener han.

– Vi fikk oss en trøkk i første serierunde og ble egentlig rundspilt. Men vi har reist oss mesterlig og ikke tapt siden. Det er god stemning og god selvtillit i laget. Det er artig å holde på, sier Torske.

Laster innhold, vennligst vent..