Hopp til innhold

Kristiansund: – Bør bli omkamp

KBK-spilleren Tor Erik Torskes feildømte utvisning havner nå hos NFFs juridiske avdeling. Kristiansund håper nå at kampen mot Sandnes Ulf skal spilles på nytt.

Tor Erik Torske

Tor Erik Torske ble utvist for en takling han ikke var skyldig i. Dommersjef Terje Hauge har beklaget episoden i Kristiansund mandag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Vi jobber med å legge inn en protest og det går på at dommeren har gjort en grov feil, sier sportslig leder Kenneth A. Leren.

I kampen mellom Kristiansund og Sandnes Ulf på mandag fikk Tor Erik Torske to gule kort, men ett av de var for noe han ikke var delaktig i.

Med 20 minutter igjen av oppgjøret ble Sandnes Ulf-spiller Aksel Berget Skjølsvik taklet av Kamer Qaka, men fikk fordel. Da angrepet var avsluttet, trakk dommer Kim Rune Borgersen frem det gule kortet, men ga det til feil spiller.

– Dommer, fjerdedommer og assistentdommer hadde egentlig god oversikt over situasjonen, sier Leren.

Får støtte fra andre klubber

Kristiansund - Sandnes Ulf

Dommer Kim Rune Borgersen snakket med resten av dommerteamet etter kortet, men valgte likevel å sende Torske i garderoben.

Foto: Roar Halten, NRK

Etter den grove dommerfeilen har Kristiansund fått mye støtte.

– Det har vært mange henvendelser. Andre klubber og utenforstående har tatt kontakt og vil gi oss råd i denne situasjonen, sier Leren.

– Hva sier dem da?

– Rådene går på at vi må legge inn en protest og at det bør bli omkamp. Det er støtteerklæringer rett og slett.

– Håper protesten blir behandlet raskt

Før utvisningen ledet Kristiansund kampen 2-1. Drøye 15 minutter etter utvisningen scoret gjestene på straffespark, og bare tre minutter senere satt Nikolai Geertsen inn 3-2 til Sandnes Ulf.

Kenneth A. Leren

Sportslig leder Kenneth A. Leren i KBK vil ha omkamp etter dommerskandalen.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

– Vi ledet 2-1 og styrte kampen. Kampen snudde jo etter at vi ble redusert til ti mann. Vi leder fortsatt 1.divisjon, men det er klart at de poengene ville vært verdifulle for oss.

En lignende dommerskandale skjedde mellom Fram Larvik og FK Tønsberg i 2. divisjon tidligere i sommer. Det tok nesten åtte uker før det ble avgjort at kampen skulle spilles på nytt.

– Vi håper jo at dette vil gå raskere. Vi er jo på slutten av sesongen og det er ikke mange kamper igjen. Håpet er at det vil bli avgjort etter noen uker, sier Leren.