NRK Meny
Normal

Kristiansund tapte sesongens siste

Kristiansund (NRK.no): Palmesøndag var det serieavslutning i håndballens 1. divisjon. Det var allerede klart at det ikke blir opprykk for Kristiansund. Og de tapte kampen 32–28 mot St. Hallvard.

Dainius Matutis

Dainius Matutis i sving for Kristiansund hånballklubb palmesøndag. Laget lå lenge an til å ha sjansen til opprykk. Det håpet svant i forrige runde. I dag ble det tap mot St. Hallvard.

Foto: Roar Halten / NRK

Kristiansund lå deler av kampen kun to mål bak det gjestende laget. Ved pause ledet St. Hallvard 16-11, og Kristiansund klarte ikke å ta igjen gjestene.

Jonathan Magnusson

Jontan Magnusson ble årets toppscorer i Kristiansund. Nå ser han frem til enda bedre resultat neste år.

Foto: Roar Halten / NRK

Det har vært en grei sesong for oss, men avslutningen på sesongen ble for dårlig. Vi mistet opprykksmuligheten i forrige kamp. Og det var litt vanskelig å gire oss skikkelig inn til denne kampen, sier Kristiansunds toppscorer Jontan Magnusson til NRK.

– Nå skal vi opp

Også i fjor lå Kristiansund lenge an til å ha en opprykksmulighet. Også i år øynet laget en mulighet til opprykk. Men både i fjor og i år ble det bare nesten for laget fra nordmørsbyen.

I fjor hadde vi ikke opprykksmulighet de fire siste kampene. I år var vi med helt frem til nest siste kamp. Nå må vi ta et steg opp. Vi håper det skjer neste år, sier Magnusson.

– Vi har ambisjoner

Kristiansunds toppscorer, Jontan Magnusson, er overbevist om at laget har hatt fremgang fra i fjor. Laget består i stor grad av en kombinasjon av islendinger og nordmøringer.

Vi er et godt lag. Vi jobber godt sammen. Og vi trives her i byen. Det er ikke hvor vi kommer fra som spiller noen rolle. Vi er alle klar til å jobbe godt for klubben. I dag ble det ikke godt nok. Men vi har alle ambisjoner om å gjøre det bedre neste år, sier Magnusson.

Hva må gjøres annerledes neste år for å sikre opprykk?

– Vi er litt få folk. Bredden er ikke god nok. Så vi er litt sårbare når det oppstår mange skader. Andre lag i toppen har nok en bredere og jevnere stall. Noen spillere er også unge. Med erfaringene fra i år er nok de mer forberedt til neste år, sier Jontan Magnusson til NRK.

Gunnar Magnusson

Trener Gunnar Magnusson under kampen mellom Kristiansund og St. Hallvard palmesøndag.

Foto: Roar Halten / NRK