NRK Meny
Normal

Kristiansund er klar for kvalik til eliteserien

Kristiansund Ballklubb er klar for kvalifiseringsspill om en plass i eliteserien neste år etter 2-2 borte mot Tromsdalen søndag.

KBK

Kristiansund er klar for kvalifiseringsspill til eliteserien. Bildet er fra en tidligere kamp i år.

Foto: Roar Halten / NRK

– Dette er utrolig deilig! En fotballsesong er veldig lang, og når man greier å oppnå en målsetning, ja faktisk mer enn det som var målsetninga, så er det bare herlig, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen til NRK.

Det ble en svært spennende siste runde i 1.divisjon. Med seier i den siste kampen ville Kristiansund være sikret en plass blant de seks beste i 1.divisjon og dermed kvalifiseringsspill om en plass i eliteserien.

Med tap eller uavgjort risikerte laget at sjansen for kvalifiseringsspill glapp.

Måtte slite for uavgjort

Kristiansund måtte slite i bortekampen mot Tromsdalen . Laget lå under 2-0, men to scoringer av Tor Erik Torske og Espen Næss Lund berget ett poeng.

– Vi møter et veldig godt lag. De er veldig gode på kombinasjonsspill. Det går veldig hurtig. Vi fikk noen utfordringer, men spillerne viser karakter og mental styrke og kommer tilbake. Det er knallbra, sier trener Christian Michelsen.

Spørsmålet var om Ranheim som lå to poeng bak kunne ta igjen Kristiansund, og om også Fredrikstad og Bærum ville passere Kristiansund.

Men Ranheim tapte 4-2, Fredrikstad tapte 1-0 og Bærum måtte nøye seg med uavgjort. Dermed berget Kristiansund 4.plassen i 1.divisjon og kan forberede seg på kvalik-kamp.

Møter Bærum hjemme

Motstanderen i den første kvalifiseringskampen blir Bærum. Siden Kristiansund fikk fjerdeplassen og Bærum femteplassen skal denne kampen spille i Kristiansund.

– Det blir herlig! De siste kampene nå viser hvor "texas" det her er. Nå har vi oppnådd en målsetning om å bli blant de seks beste, og det som venter oss nå er bare bonus, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen.

– Det artig at vi får hjemmekamp slik at kristiansundspublikummet får være en del av det også. Så vi håper at tribunene blir farget blå til helga, sier Michelsen

Vinner Kristiansund denne kampen skal laget møte vinneren av kampen mellom Mjøndalen og Fredrikstad.

Dersom Kristiansund også vinner denne kampen skal de møte nr. 14 i eliteserien i den avgjørende kvalifiseringskampen til eliteserien.