Tør ikke å tro på kvalifiseringsplass enda

Skal Møre og Romsdal få tre lag i eliteserien neste sesong? – Det tør ikke KBK-trener Christian Michelsen å love.

Christian Michelsen

KBK-trener Christian Michelsen er svært fornøyd etter ni kamper uten tap.

Foto: Roar Halten / NRK

Kristiansund BK spilte i kveld en veldig viktige bortekamp mot Ullensaker Kisa på Jessheim. Etter 2-1 seier på bortebane ligger nå Kristiansund BK på tredjeplass på tabellen. Det betyr at de har alle muligheter til å spille kvalifisering for opprykk til eliteserien om de holder seg over sjetteplass på tabellen når serien avsluttes.

– Dette smakte veldig godt, sier KBK-trener Christian Michelsen etter det han karakteriserer som en fortjent seier.

– Langt opp til eliteserien

Kristiansund BK har nå spilt ni kamper uten tap. Men selv om KBK er fulle av selvtillit tør ikke Michelsen å spekulere i om KBK vil spille kvalifisering for opprykk til eliteserien når to kamper står igjen av sesongen.

– Det er langt opp dit. Vi har som mål å få en av kvalifiseringsplassene, og så får vi eventuelt oppjustere det målet om vi får en kvalifiseringsplass. Men det er fem lag som nå kjemper om fire kvalifiseringsplasser så det kommer til å være tett, sier Michelsen.

Han sier det skal mye til for et lag å rykke opp fra kvalifiseringsplass.

– Jeg kan ikke huske sist det skjedde. Så det skal mye til. Men vi går på banen for å vinne hver kamp. men vi er ydmyk foran de prestasjonene som ligger foran oss, sier han.

Kristiansund BK har to kamper igjen av sesongen. Vinner de disse blir det kvalifiseringsspill for kristiansunderne.

– Det blir en krig helt inn, sier han.

Kort vei nedover på tabellen

Samtidig er det omtrent bare målforskjell som skiller laget fra en sjuendeplass på tabellen.

– Hvilken posisjon vi ligger på i dag betyr ingenting. Det er ikke før om to runder vi vet om vi har nådd kvalifiseringen, sier han.

Etter siste seriekamp skal lag nummer tre møte nummer seks, og lag nummer fire møte lag nummer fem i første runde.

Deretter møtes vinnerne av disse to kampene før det spilles avgjørende kvalifisering mot det tredje dårligste laget i eliteserien. Kvalifiseringen er ikke ferdig før lørdag 22. november.

Siste hjemmekamp for KBK er neste helg hjemme mot Hødd. Da håper treneren mange tar turen for å heie frem laget som kan havne i ny divisjon om alt går veien neste sesong.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..