NRK Meny
Normal

Kriseledelsen i Molde er nå samlet

Kriseledelsen i Molde er nå samlet etter at det i dag ble funnet en død ung mann i Moldeelva i Molde sentrum. –Mange i Molde har tatt kontakt med kommunen, sier ordfører Torgeir Dahl.

Torgeir Dahl

Ordfører i Molde, Torgeir Dahl, sier at mange har henvendt seg til kommunen etter at en ung mann ble funnet død i Molde sentrum.

Foto: Roar Strøm / NRK

– Kriseledelsen er sammenkalt, i tillegg til de som jobber med å ta vare på de pårørende og andre som er berørt, sier Dahl.

Kriseledelsen og ordføreren skal nå i møte med bekjentskapskretsen til den unge mannen som ble funnet død i Moldeelva i Molde sentrum tidligere i dag.

To unge gutter som fant den døde

Ung mann ble funnet død ved Moldeelva

Det var nedenfor denne veien at den unge mannen ble funnet død.

Foto: Hugo Tingvoll

Det var to unge gutter i barneskolealder som først oppdaget den livløse personen i vannet. De vil ifølge ordføreren bli fulgt opp av kommunen.

– Psykologtjeneste vil følge opp de to som oppdaget personen i elven.

Dahl forteller at mange i Molde har tatt kontakt med kommunen, og mange har samlet seg for å snakke med kriseledelsen.

– Vi har fagfolk som jobber med dette, og de er nå sammenkalt.

Ble funnet livløs delvis ute i elven

Det var klokken 12:16 søndag at politiet fikk melding om at forbipasserende hadde sett en livløs person som lå delvis ute i Moldeelven, ved Moldelivegen, i Molde sentrum.

Gjenopplivingsforsøk ble satt i gang men lyktes ikke. Politiet vet ikke hvor lenge personen har lagt i elven.

Funnstedet er frigitt

Rundt klokken 15:30 søndag ettermiddag fjernet politiet sperreteipen og åpnet funnstedet. Men politiet vil foreløpig ikke utelukke at det har skjedd noe kriminelt, og etterforsker saken både taktisk og teknisk videre.

– Det er for tidlig å konkludere med hva som har skjedd, sier operasjonsleder Styrkar Gagnat.

Politiet vil ha flere tips

Politiet har allerede fått inn tips og opplysninger fra vitner, men ber de som har vært i området fra natt til søndag til søndag formiddag om å melde fra dersom de har tips som kan belyse saken. .

– Dersom noen har sett eller hørt noe, ber vi de om å kontakte oss, sier operasjonsleder Gagnat.

Dersom du har opplysninger, kan du kontakte politiet på telefon 71192046 og 99447252, opplyser politiet i Nordmøre og Romsdal på Twitter.