NRK Meny
Normal

Krever fire uker i varetekt

Politiet ber i dag om fire uker i varetekt for 23-åringen som er siktet i drapssaken på Hareid. Mannen ble avhørt i flere timer i går, avhøret skal ha gitt politiet nye opplysninger.

Etterforskarar tek ein pause utanfor huset der ein mann vart drepen 8. august i Hareid

Ni spesialister fra Kripos jobber med drapssaken i tillegg til etterforskere fra Sunnmøre politidistrikt.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Det er ventet at dagens fengslingsmøte i Sunnmøre tingrett vil starte ved lunsjtider. Det er ikke klart om politiet vil be om lukkede dører, slik at pressen og andre tilhørere må vente på gangen.

– Vi vil be om fire uker i varetekt, det ligger an til at vi også ber om brev og besøksforbud for denne perioden, sier politiinspektør Ingar Bøen til NRK.

– Vi vil trolig også kreve medieforbud, legger han til.

Lengre avhør

Sunnmøre tingrett

Politiet holder ny pressekonferanse etter at fengslingsmøtet i Sunnmøre tingrett er avsluttet.

Foto: Inger Johanne Ruset / NRK

Politiet har også varslet en ny pressekonferanse etter at fengslingsmøtet er avsluttet. Der kan de trolig si noe mer om hva som kom frem i avhøret med 23-åringen. Den siktede ble avhørt på politihuset i Ålesund i flere timer søndag, avhøret var ferdig først ved 18-tiden. Mannens forsvarer sier det var krevende for klienten å forklare seg.

– Han har deltatt i et avhør, og det varte en god stund. Dette er selvfølgelig svært tungt for han, men vi fikk avviklet avhøret. Vi fant det forsvarlig, men jeg har ingen ytterligere kommentarer til min klients tilstand, sier advokat Erling Flisnes.

Kommenterer ikke straffeskyld

Etter det NRK kjenner til mener politiet at avhøret gav resultater, og at det kom frem nye opplysninger. Det er imidlertid ikke kjent om 23-åringen gav etterforskerne noen form for tilståelse.

– Jeg kan foreløpig ikke kommentere om siktede har erkjent straffskyld, sier Flisnes.

Han mener imidlertid at politiet vil måtte kalle inn flere vitner til nye samtaler på bakgrunn av forklaringen fra den siktede.

– Det må jo bli opp til politiet, men det er naturlig i en slik sak. Det kan godt være at politiet ønsker ytterligere avhør av både siktede og av vitner, sier forsvareren.

Tiltalt for knivtrusler

Mannen som er siktet for drapet er fra før av tiltalt for trusler med kniv. Etter det NRK får opplyst skal rettsaken mot ham etter planen opp for Salten tingrett i Bodø i slutten av september.

Etter det NRK kjenner til skal 23-åringen så sent som i mars i fjor ha flyttet fra Nord-Norge til Sunnmøre.

Drapsofferet obduseres

Samtidig med fengslingsmøtet vil drapsofferet i dag bli obdusert ved Ålesund sykehus. Obduksjonen kan gi politiet viktige svar, blant annet hvordan 20-åringen døde. Det er ikke kjent om etterforskerne har funnet noe drapsvåpen.

Politiet opplyste i en pressemelding i går kveld at det så langt har kommet inn rundt 5o tips i drapssaken, og at et trettitalls vitner er avhørt. Fortsatt jobber 25 personer fra Sunnmøre politidistrikt med saken, i tillegg til ni etterforskere fra Kripos.