Koronasmitte på Hurtigrutens hotellskip MS Finnmarken

En person om bord på Hurtigrutens hotellskip MS «Finnmarken» har testet positivt for koronaviruset. Vedkommende er isolert på land.

Hurtigruta Finnmarken byttar med Vesterålen.

Hurtigruten MS «Finnmarken» blir brukt som hotellskip under innspillingen av Mission Impossible.

Foto: Remi Sagen / NRK

– Hurtigruten fikk lørdag ettermiddag beskjed om at en gjest på MS «Finnmarken» har testet positivt for covid-19. Vedkommende er utenlandsk statsborger og er tilknyttet charteroppdraget hurtigruten leier ut «Finnmarken» til, sier pressevakt Øystein Knoph i Hurtigruten til VG.

MS Finnmarken blir leid ut og brukt som hotellskip i forbindelse med «Mission: Impossible»-innspillingen, etter å ha erstattet Fridtjof Nansen.

Isolert på land

Den smittede ankom skipet i Hellesylt lørdag formiddag, og har ingen symptomer på sykdom. Resultatet på test nummer to er ventet søndag. Vedkommende blir nå isolert på land.

– De øvrige gjestene og full besetning kommer til å seile fra Hellesylt til Åndalsnes. Isolert sett har hendelsen ingen påvirking på de andre, sier Knoph til NRK.

Per Henry Borch, som fungerer som kontaktperson for filmselskapet Truenorth Norge, bekrefter til NTB at den smittede ikke tilhører skipets mannskap, men vil ellers ikke kommentere saken.

Usikkerhet rundt testen

Kommunelege i Rauma, Jon Sverre Aursand, sier at det er usikkerhet rundt testen og at det derfor blir tatt en ny test.

– Det er ikke sikkert at personen er smittet nå og det vil vi få avklart gjennom denne testen, sier Aursand til NRK.

Søndag morgen opplyser Aursand at de fortsatt venter på testresultatet. Personen som testet positivt sitter i isolasjon på Sunnmøre og har så langt ingen symptom, forteller kommunelegen.

Det har også vært dialog med blant annet Folkehelseinstituttet om situasjonen.

– Vi rådfører oss med FHI og helsepersonell om bord i båten om hvordan dette skal håndteres videre, sier kommunelegen.

Det skal ikke være andre med symptomer på koronasmitte om bord i skipet.