Hopp til innhold

KORK kommer til Ørsta og Ulsteinvik med nytt program

I februar starter innspillingen av NRKs nye program «Da KORK kom til bygda».

«Da KORK kom til bygda»

«Da KORK kom til bygda» starter innspillingen i februar.

Foto: NRK

Mange drømmer om å stå på en stor scene med et stort orkester bak seg. For mange vil drømmen gå i oppfyllelse i NRKs nye storsatsing «Da KORK kom til bygda».

Programmet er en ny musikalsk storsatsing fra NRK som skal på lufta i 2014.

Store konserter

Målet med programmet er at TV-seerne skal begeistres av bygdas engasjement og lokal dugnadsånd, av store drømmer og nye talent som skal løftes opp og fram av Kringkastingsorkestret.

– Kringkastingsorkestret er hele landets orkester. Vi ønsker å gi lokale talenter sjansen til å spille med noen av Norges beste musikere, og samtidig utfordre musikerne våre innen mange forskjellige sjangre. Vi håper og tror det kan føre til noen overraskende musikalske møter, sier kulturredaktør Hege Duckert.

Serien skildrer hva som skjer når bygda setter opp en stor konsert hvor KORK spiller med lokale, ukjente utøvere.

De fem innspillingsstedene er klare

I høst har programmet hatt auditions flere steder i landet og nå er deltagere plukket ut. De fem stedene programmet vil besøke er Modum, Bardu, Dalane, Eiksund (spilles inn i Ulsteinvik og Ørsta) og Kvam.

– Vi har vært så heldig å truffet mange flotte talenter i regionen. Og noen heldige er trukket ut og skal spille med KORK når de kommer. Nå planlegger NRK sammen med lokale folk hvordan vi skal gjennomføre dette. For hvert program skal spilles inn på én uke, sier casting- og locationansvarlig for programmet, Mari Mehus.

Mari Mehus

Casting- og locationansvarlig for «Da KORK kom til bygda».

Foto: Privat

NRK starter filmingen mandag og filmer hele prosessen frem til bygda setter opp konsert når lørdagen kommer.

Hemmelighetsfulle

Mehus vil ikke gå ut med navnene på talentene de har funnet i regionen. De vil hun holde hemmelig.

– Det vi kan si er at vi på de fem stedene vi skal til har funnet en god spredning i alder, musikksjanger, instrument og kjønn. En av tegnene som er veldig morsomt er at KORK ikke vet noe om disse talentene. Så overraskelsen vil være veldig stor også i andre ende når vi kommer på besøk, sier Mehus.

I uke 21 trenger de DIN hjelp

Innspillingene i Ulsteinvik og Ørsta vil skje i uke 21. Når det nærmer seg er NRK vi avhengig av at folk er interessert i å stille opp på dugnad og lage folkefest.

– Vi vil komme tilbake med informasjon om hvordan man kan melde sin interesser for å lage god stemning i byen. Det vi da sikkert trenger hjelp kan være alt fra å steke vafler, til å sjaue, sier hun.

Hele KORK og en hel tv- produksjon kommer – det vil garantert merkes i lokalsamfunnene de skal besøke.

– Vi gleder oss til mange flotte musikalske uker, avslutter Mehus.