Kollisjon på Sjøholt-trafikken åpnet

Et rumensk registrert vogntog og en norsk skapbil kolliderte onsdag formiddag på E 39 ved XL-bygg på Sjøholt i Ørskog. Europaveien er nå åpnet, melder politiet.

Kollisjon mellom to vogntog på Sjøholt i Ørskog

Et vogntog og en skapbil støtte sammen ved XL-bygg på Sjøholt onsdag formiddag

Foto: Kjell Valgermo

Det var i halv ti tida at politiet fikk melding om ulykken. Begge de store bilene har kjørt i retning vestover mot Ålesund.

Tre til sykehus

Ambulansehelikopteret henter skadde på Sjøholt

Ambulansehelikopteret på vei til å hente en skadd person etter kollisjonen på Sjøholt i Ørskog onsdag morgenl

Foto: Tipser

Politiet melder at to personer ble fraktet i ambulanse og en i ambulansehelikopter til Ålesund Sykehus. Ulykken skjedde i en 70-sone, men det er ikke noen som tyder på at bilene hadde så stor fart i sammenstøtet.

Føreren av den fremste norskregistrerte skapbilen har forklart at han skulle svinge av Europaveien og la seg ut i veibanen for å ta en u-sving. Da kom vogntoget bak og kjørte inn i siden på bilen foran.

Siste video/lyd

Norges jeger- og fiskerforbund ber kommunane ta ansvar - når Statskog sel seg ut av Møre og Romsdal. Forbundet vil at kommunane skal kjøpe eigedomane for å sikre at folk flest framleis kan jakte.
Alle naudetatane har vore på skulebenken i Molde. Samarbeid er fokus, og i dag var tid for å teste det dei hadde lært.
Snøen kom overraskande på mange denne veka. I Ålesund har kommunen avslutta brøyteberedskapen for sesongen. Det har mellom anna ført til ekstra ventetid for å rydde småvegane. Andre igjen - skor seg på dette.