NRK Meny
Normal

Kollisjon på Sjøholt-trafikken åpnet

Et rumensk registrert vogntog og en norsk skapbil kolliderte onsdag formiddag på E 39 ved XL-bygg på Sjøholt i Ørskog. Europaveien er nå åpnet, melder politiet.

Kollisjon mellom to vogntog på Sjøholt i Ørskog

Et vogntog og en skapbil støtte sammen ved XL-bygg på Sjøholt onsdag formiddag

Foto: Kjell Valgermo

Det var i halv ti tida at politiet fikk melding om ulykken. Begge de store bilene har kjørt i retning vestover mot Ålesund.

Tre til sykehus

Ambulansehelikopteret henter skadde på Sjøholt

Ambulansehelikopteret på vei til å hente en skadd person etter kollisjonen på Sjøholt i Ørskog onsdag morgenl

Foto: Tipser

Politiet melder at to personer ble fraktet i ambulanse og en i ambulansehelikopter til Ålesund Sykehus. Ulykken skjedde i en 70-sone, men det er ikke noen som tyder på at bilene hadde så stor fart i sammenstøtet.

Føreren av den fremste norskregistrerte skapbilen har forklart at han skulle svinge av Europaveien og la seg ut i veibanen for å ta en u-sving. Da kom vogntoget bak og kjørte inn i siden på bilen foran.

Siste video/lyd

Innbyggerne på Kleive i Molde kommune frykter ulykker, og kjemper for å få revet ei falleferdig brygge. Kommunen sier det ikke er deres ansvar.
I dag var entreprenørar på synfaring på traseen for Nordøyvegen. Statens vegvesen har utlyst dei første kontraktane, og interessa er stor.
Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.