NRK Meny
Normal

Ålesund stopper opp for å minnes Anja

Drapet på 21 år gamle Anja Weløy Aarseth har satt preg på hele Norge den siste tida. For å hedre minnet til den avdøde vil all kollektiv trafikk i hjembyen Ålesund stoppe opp i ett minutt tirsdag.

Kollektiv minnemarkering

Kollektiv minnemarkering

For lokalsamfunnet har drapet på den unge kvinnen satt dype spor. At en slik handling fant sted på byfjellet Aksla, et svært populært ferdslesområde for store og små, er vanskelig å forstå.

– Drapet på Anja har den siste uka preget alle våre ansatte, og det har blitt pratet mye mellom kolleger og kunder vedrørende denne tragiske saken, sier assisterende regiondirektør i Nettbuss Midt-Norge, Sindre Hanken.

Sindre Hanken og John Breivik.

Assisterende regiondirektør i Nettbuss Midt-Norge, Sindre Hanken og daglig leder i Ålesund taxi, John Breivik, vil markere og sette punktum.

Foto: Ole-Ottar Karlsen Høgstavoll / NRK

Nå tar de som binder området sammen, aktørene i trafikken, grep for å sette et verdig punktum i saken.

Oppfordrer til å delta

I løpet av de siste dagene har mange deltatt på forskjellige minnemarkeringer i området.

– Vi ønsker på denne måten å sette et verdig punktum for saken, ved å stoppe bilene i ett minutt, og håper også at andre trafikanter vil være med på å markere dette, ved også å stoppe på tirsdag den 10. kl. 15.00 til 15.01, sier daglig leder i Ålesund Taxi, John Breivik.

Nettbuss

Nettbuss vil stoppe alle sine busser i ett minutt for å minnes Anja Weløy Aarseth på tirsdag.

Foto: Ole-Ottar Karlsen Høgstavoll / NRK

Positivt

Også de reisende stiller seg positive til forslaget.

– Jeg synes det er veldig bra. De viser at de bryr seg om det som skjedde, og at de støtter familie og venner som var nær henne, sier bussreisende Selina Jøsokbakke. Hun får støtte av medpassasjer Kristoffer Gjerde Runde.

– Det er bra at de gjør sånt for å vise respekt, og at de støtter familien og de pårørende etter det som har skjedd, sier han.

Ser fram til markeringa

Hallgrim Blindheim har kjørt drosje i over 17 år. Men den siste uka har vært helt utenom det vanlige. Nå ser han fram til å minnes Anja sammen med sine kolleger.

– Det er veldig positivt. Både for å markere at det vi egentlig føler er avsky for det som er gjort, og at vi overfor våre kollegaer markerer at nå er dette over, sier han.