Knuste kollekten med hammer og stjal pengene

Leder i Sunnylven sokneråd, Stig Tryggestad, er skuffet etter at kollekten i Synnylven kyrkje i Hellesylt ble funnet knust åpen og tømt for penger.

Kollekt Sunnylven

KNUST: Kollekten i Sunnylven kyrkje er knust åpen med en hammer. Tyvene har tatt innholdet også.

Foto: Stig Tryggestad

– Det er utrolig simpelt, sier leder i Sunnylven sokneråd, Stig Tryggestad.

Søndag ble kollektboksen i Sunnylven kyrkje knust med en hammer og tømt for penger. Kirka er åpen hver dag, og hvem som helst kan ha tatt seg inn i bygget og stjålet pengene. Hammeren har de funnet i et siderom i kirken.

– Det er skuffende at noen får seg til å gjøre dette. De stjeler gavene som andre har gitt, sier Tryggestad.

Det var Sunnmørsposten som først omtalte saken.

– Basert på tillit

Kollekt Sunnylven

TYVERI: Kollekten står i kirkerommet i Sunnylven kyrkje.

Foto: Stig Tryggestad

Tryggestad og soknerådet har meldt saken til politiet, men har liten tro på at den eller de skyldige blir funnet. Hellesylt er en populær turistattraksjon og store mengder mennesker reiser gjennom bygda daglig på sommeren.

– Kirken er åpen hver dag og det er ikke mulig å ha tilsyn over alle som kommer inn. Kollekten er basert på tillit. Det er ikke så mye vi kan gjøre med saken, mener Tryggestad.

Tidligere på dagen hadde det vært gudstjeneste i kirken, men da var kollekten i normal stand. Tryggestad anslår derfor at boksen må ha blitt ødelagt og tømt på ettermiddagen en gang. Han har ingen anelse om hvor store sømmer som ble stjålet.

– Folk er flink til å gi, men det er umulig å anslå hvor mye penger som ble tatt. Kollekten har stått noen dager siden den sist ble tømt.

I fjor sommer skjedde det samme i Geiranger kirke.