Hopp til innhold
Knivstikking på Sunndalsøra natt til 29.05.21
Foto: Ole Erik Loe

Knivstikking på Sunndalsøra

Oppsummert

Ein mann i 40-åra blei stukken med kniv på Sunndalsøra natt til 29. mai 2021. Eit sambuarpar blei i etterkant sikta for grov kroppsskade eller medverking til dette.

 • Frifunnet for ha knivstukket mann

  En kvinne i 20-årene fra Nordmøre er i Frostating lagmannsrett frifunnet for å ha stukket en mann med kniv. Mannen hadde brutt seg inn der hun bor, og angrepet samboeren hennes. Kvinnen har forklart at hun fryktet for samboerens liv, og retten mener hun handlet i nødverge da hun stakk mannen med kniv i ryggen. Hun slipper også å betale erstatning til mannen.

 • Dømt til fengsel for knivstikking

  En kvinne i 20-årene fra Nordmøre er dømt til 10 måneder fengsel for knivstikking.

  Kvinnen knivstakk en mann som tok seg inn i boligen hennes, og i retten forklarte hun at hun brukte kniven i selvforsvar. Kvinnen har tidligere blitt dømt for vold mot andre ved bruk av kniv, noe retten mener var skjerpende. Retten mener det var formildende at det ikke var kvinnen som selv oppsøkte mannen hun knivstakk, men dømmer henne likevel til fengsel og til å betale 20.000 kroner i erstatning.

 • – De sikta involvert i rusmiljø

  Både samboerparet som er sikta og mannen som ble knivstukket på Sunndalsøra er involvert i et rusmiljø, ifølge politiet. – Det vi vet nå er at fornærmede har oppsøkt boligen til det siktede samboerparet hvorpå det oppstod en konflikt og fornærmede ble knivstukket kort tid etter at han ankom leiligheten, sier politiadvokat Hanne Egeness i Møre og Romsdal politidistrikt. Det gjenstår fortsatt en del etterforskning i saken og politiet jobber videre med både teknisk og taktisk etterforskning. Mannen som ble knivstukket er alvorlig skadet, men våken og stabil, ifølge politiet.