Knivstikking på Stranda

Etter det som skal ha vært en gjengkonfrontasjon ble en person knivstukket i halsen i natt.

Kilde: NRK

Det var like før klokken 01 i natt at politiet fikk melding fra AMK om at de tok hånd om en person som var kuttet i halsen med kniv. Mannen på 19 år ble fraktet til sykehuset i Ålesund med helikopter.

- Mannen har heldigvis overlevd, men er skadd, sier operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, Magne Tjønnøy.

- Utrolig heldig

Ved AMK får NRK opplyst at mannen har moderate skader.

- Det er nivået som er mellom lettere skadd og alvorlig skadd. Personen har vært veldig heldig. Når det gjelder stikk i halsen er det utrolig små marginer, sier spesialsykepleier Overå ved sykehuset i Ålesund.

19-åringen ligger nå inne til observasjon og situasjonen er stabil.

- Han var veldig heldig med at kniven traff akkurat der den gjorde, sier Overå.

Pågrepet

En person er pågrepet etter hendelsen og sitter i varetekt hos politiet i Ålesund. 18-åringen ble pågrepet i Stranda sentrum omtrent en time etter.

- Knivstikkingen skjedde midt i sentrum og vi har en del vitner til hendelsen. Vi har avhørt en del personer og vil fortsette med avhør utover dagen og i løpet av mandag, sier Tjønnøy.

Stakk fra stedet

Gjerningsmannen stakk av fra stedet opplyser politiet.

- Det er ikke ofte slikt skjer på Sunnmøre. Vi ser på det som en veldig alvorlig sak. Vi mener det er et enkeltstående tilfelle, og at vi så snart som mulig skal danne oss et så godt bilde som mulig av knivstikkingen.

Begge de involverte er fra Stranda.

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.