NRK Meny

Knivstikking på Stranda

Etter det som skal ha vært en gjengkonfrontasjon ble en person knivstukket i halsen i natt.

Kilde: NRK

Artikkelen er flere år gammel.

Det var like før klokken 01 i natt at politiet fikk melding fra AMK om at de tok hånd om en person som var kuttet i halsen med kniv. Mannen på 19 år ble fraktet til sykehuset i Ålesund med helikopter.

- Mannen har heldigvis overlevd, men er skadd, sier operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, Magne Tjønnøy.

- Utrolig heldig

Ved AMK får NRK opplyst at mannen har moderate skader.

- Det er nivået som er mellom lettere skadd og alvorlig skadd. Personen har vært veldig heldig. Når det gjelder stikk i halsen er det utrolig små marginer, sier spesialsykepleier Overå ved sykehuset i Ålesund.

19-åringen ligger nå inne til observasjon og situasjonen er stabil.

- Han var veldig heldig med at kniven traff akkurat der den gjorde, sier Overå.

Pågrepet

En person er pågrepet etter hendelsen og sitter i varetekt hos politiet i Ålesund. 18-åringen ble pågrepet i Stranda sentrum omtrent en time etter.

- Knivstikkingen skjedde midt i sentrum og vi har en del vitner til hendelsen. Vi har avhørt en del personer og vil fortsette med avhør utover dagen og i løpet av mandag, sier Tjønnøy.

Stakk fra stedet

Gjerningsmannen stakk av fra stedet opplyser politiet.

- Det er ikke ofte slikt skjer på Sunnmøre. Vi ser på det som en veldig alvorlig sak. Vi mener det er et enkeltstående tilfelle, og at vi så snart som mulig skal danne oss et så godt bilde som mulig av knivstikkingen.

Begge de involverte er fra Stranda.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.