Klubbens krav til Solskjær: – Seriegull

Molde FK har levert en svak sesong i eliteserien i år. Derfor setter klubbledelsen tøffe krav til hva de forventer av lagets nye manager, Ole Gunnar Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær

NY SJEF: Ole Gunnar Solskjær ble onsdag presentert som Moldes nye manager.

Foto: Gunnar Sandvik

Øystein Neerland

SETTER KRAV: Styreleder Øystein Neerland har høye forventninger til hva Solskjær kan levere.

Foto: Gunnar Sandvik

Ole Gunnar Solskjær er tidenes mest suksessfulle Molde-manager, og onsdag vendte han tilbake til rosebyen.

Da nordmøringen trente laget mellom 2011 og 2014 ble det to seriegull og ett cupgull, og ifølge han selv er det ikke sikkert det blir store forandringer på formelen som brakte suksess forrige gang.

– Jeg har ikke tenkt til å komme inn og gjøre store forandringer, men jeg har blitt flinkere på en del ting, også får vi se om det gjør oss til et bedre lag, forteller manageren til NRK.

Setter høye krav

På grunn av sviktende resultater i hjemlig liga har ikke Molde lenger muligheten til å kvalifisere seg til europacupspill kommende sesong.

I år er derimot laget med i Europaligaen og klarer de å beholde momentum fra de første kampene i gruppespillet kan det komme europeisk besøk til Aker Stadion når 2015 blir til 2016 også.

– Det er opp til oss selv. Vi har mulighet til å ta to seire til på de fire siste kampene og da blir det europacup i februar, sier Solskjær.

Styreleder i klubben, Øystein Neerland, er klar på hva som er kravene til Solskjær.

– Vi ønsker å spille europacup og vi ønsker å kjempe i toppen av eliteserien. Vårt soleklare mål for neste sesong er å vinne eliteserien, sier han. Et resultat som vil sørge for at Molde igjen vipper Rosenborg av tronen i norsk fotball og sikrer europacupspill sesongen etter.

Forenelig med klubbens filosofi og verdier

Molde FKs trenerjakt har pågått helt siden klubben ga Tor Ole Skullerud sparken. Neerland vil ikke gå inn på om klubben har vært i kontakt med andre trenere enn Solskjær i løpet av denne tiden, og uttrykker glede av å ha den meriterte manageren på plass i klubben.

– Jeg synes vi matcher bra. Han har vært her før, kjenner klubbens filosofi, klubbens verdier og hvordan vi ønsker å drifte klubben. Blant annet gjennom utvikling av egne spillere. Han er en dyktig trener og har sikkert utviklet seg siden sist han var her, mener Neerland.

Styrelederen er også opptatt av å takke Erling Moe, som nå må se Solskjær innta sjefsstolen.

– Erling har gjort en utmerket jobb med sitt team og det er vi svært takknemlig for. Nå går han inn som assistenten til Ole, forteller Neerland.