NRK Meny

Klart for jubileumsfestival

Brikkene begynner å falle på plass før den 50. jazzfestivalen i Molde.

T-skjorte til jazzfestivalen 2010

Markeds- og sponsorsjef Hans-Olav Solli og Åshild Stølen Hanssen med spesialskjortene under helgens Kick Off.

Foto: Frode Berg / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

– Moldejazz har nå mange av artistene på plass for årets festival. Det sier markeds- og sponsorsjef Hans-Olav Solli.

Denne helga er de samlet til Kick Off for nøkkelpersonene som står bak festivalen.

Spesialskjorte for nøkkelpersoner

De nesten 70 komitelederne og funksjonærene fikk også en spesiell påskjønnelse. Det er trykt opp en egen T-skjorte som ble delt ut på samlingen.

– Dette er en spesialutgave for våre nøkkelpersoner. Det er helt spesielle folk som gjør en stor innsats for festivalen. Uten dem kunne vi ikke fått til dette kjempearrangementet hvert år. I år blir det helt spesielt, når vi skal arrangere Moldejazz nummer 50, sier Solli til NRK Møre og Romsdal.

Fra fjorårets festival:

I løpet av disse femti festivalene er det mange familier som har lagt ned arbeid over flere generasjoner.

Fikk Gillespie til å blåse opp kinnene

En av dem som skal gjøre en innsats også i år er Åshild Stølen Hanssen. Foreldrene har jobbet som frivillige i mange år, og ho var såkalt rosepike fra ho var 8 år til ho ble 19.

– Jeg møtte artistene ute på flyplassen og delte ut en rose til alle. ”Welcome to Molde” var stort sett det eneste jeg kunne si på engelsk de første årene. Men jeg fikk i alle fall Dizzie Gillespie til å blåse opp kinnene slik jeg hadde sett på TV, forteller Stølen Hanssen med et smil.

Åshild Stølen Hanssen er en av de mange i Molde som holder Moldejazz i gang. Nå har ho fått andre oppgaver enn å være rosepike, men hovedansvaret er fremdeles kontakt med artistene.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.