Hopp til innhold

Aafk samarbeider med Up cupfinalehelga

AaFK samarbeider med Utrykningspolitiet (Up) for å forsikre seg om at alle supportere kommer seg trygt til og fra cupfinalen i helga.

Øyvind Vebenstad

Øyvind Vebenstad, arrangementsansvarlig i AaFK, oppfordrer alle til å kjøre forsiktig cupfinalehelga.

Foto: Arild Pettersen / NRK

–Skal du til Oslo på cupfinale så kjør forsiktig!

Oppfordringen fra Øyvind Vebenstad, arrangementsansvarlig i AaFK er klar. Omtrent 10 000 sunnmøringer vil dra til Oslo i forbindelse med cupfinalen i helga. Omtrent 8000 av dem vil kjøre bil. I tillegg er 14 ekstrabusser leid inn for å frakte tilhengere til og fra Oslo. Vebenstad og AaFK ønsker å gå ut med en oppfordring til alle billister som setter kursen for Oslo til helga. De ønsker å forhindre ulykker på vei til hovedstaden som kan ødelegge for at det skal bli ei gledeshelg for fylket.

–Vi vil at alle skal komme seg trygt til og fra Oslo slik at vi kan feire cupgull, sier Vebenstad som er tidligere politimann.

–Ta det med ro

–På vei ned går det ofte veldig bra. Da er folk opplagte og de gleder seg. Men når man skal sette seg i bilen etter å ha gitt alt i en hel helg, det er da ulykkene kan skje.

Vebenstad oppfordrer alle til å kjøre rolig og unngå hasardiøse forbikjøringer. I tillegg må bilistene ta forbehold om vær og føreforhold, og ta seg tid til å stoppe og hvile.

Finalehelgen for to år siden, der MFK også var i cupfinalen, ble det ingen trafikkuhell. Nå vil Vebenstad at trafikanter skal ta samme forhåndsregler som sist.

–Sist oppførte alle trafikanter seg eksemplarisk. Alle tok det med ro selv om de kjørte i lang kø. Og det resulterte i at alle kom seg hjem igjen i god behold. Slik vil vi ha det i år også.

Up vil være på plass

Up vil ha kontroller på strekningen mellom Ålesund og Oslo hele helgen.

Cupfinalehelgen er for Vebenstad over mandag formiddag når han kan gjøre opp status og konkludere med at alle kom seg helskinnet hjem.

–Vi vil at alle skal sette seg i bilen med forvissning om at de skal komme seg trygt hjem for å feire cupfinalegull. Først da har det vært en suksess for oss, sier Vebenstad.