Kjetil Siem får Raumas kulturpris

Kjetil Siem, fra Gjerdsetbygda, får prisen for sin rolle som positiv bidragsyter til Raumasamfunnet.

Kjeil Siem

Kjetil Siem har i en årrekke bidratt til at kjente profiler, innen blant annet fotball, kommer til Rauma for å inspirere unge fotballspillere gjennom fotballskoler og turneringer.

Foto: Foto Njål V. Svendsen

Siem, som er fra Gjerdsetbygda, har fått prisen for hans allsidige formidling av positive holdninger og verdier som har spredd seg både nasjonalt og internasjonalt, skriver Rauma kommune i en pressemelding.

Vinneren ble i går kåret av et enstemmig formannskap, som er jury for kulturprisen i Rauma kommune.

Handshake for Peace

Lars Olav Hustad

Ordfører Lars Olav Hustad mener at Kjetil Siem er en god ambassadør for Rauma.

Foto: Arnt Olav Herjehagen

Kjetil Siem er et oppkom av gode ideer, mener kommunen. Etter initiativ fra Siem gjennomfører nå fotballspillere over hele verden Handshake for Peace.

– Jeg vil oppfordre skolene i Rauma til å ta opp og diskutere Handshake for Peace som et eget tema i undervisningen. Vi vet at hele skole-Norge har utfordringer knyttet til mobbing og toleranse, sier ordfører i Rauma kommune, Lars Olav Hustad.

Handshake for Peace er et konsept som er utarbeidet av Norges Fotballforbund og Nobels Fredssenter, som innebærer konkrete tiltak for å skape holdnings- og atferdsendringer i fotballen og for å fremme fredsbudskap i samfunnet.

Møtte Mandela

Kjetil Siem og Nelson Mandela.

Som fotballsjef i Sør-Afrika møtte han Nelson Mandela.

Foto: Privat

I løpet av sin tid som fotballsjef i Sør-Afrika møtte han Nelson Mandela, og tok med seg budskapet om hvor viktig Nobels fredspris er utenfor Norge, og hvilken betydning dette arbeidet har for mennesker som har det vanskelig.

Dette er ikke det eneste prosjektet Siem har startet. I 1994 startet han et prosjekt i Sør Afrika kalt Soccer Against Crime i Western Cape, som hjelper unge til å velge idrett fremfor kriminalitet.