Kjetil Rekdal sendt i garderoben da Molde slo Aalesund 2-1

Sekundene før dommer Svein-Erik Edvartsen blåste av kampen, ble Aalesund-trener Kjetil Rekdal sendt i garderoben. Rekdal var dypt uenig i en dommeravgjørelse, og resultatet ble bortvisning.

Molde - Aalesund

Her blir Aalesund-trener Kjetil Rekdal vist bort fra benken. Klubbdirektør Henrik Hoff prøver å argumentere imot, men til ingen nytte.

Det var høy temperatur på slutten av kampen. Flere spillere braket sammen, men dommeren klarte å roe det hele ned. Reaksjonene på Aalesunds benk førte imidlertid at Aalesunds trener, Kjetil Rekdal, ble vist bort fra sin plass på sidelinja.

Kampen var på overtid. Aalesunds Daniel Arnefjord og Moldes Joshua Gatt braket sammen ute på gressmatta, og dommer Edvartsen valgte å gi begge spillerne gult kort.

Rekdal var tydelig uenig i avgjørelsen, og hisset seg opp på sidelinjen. Aalesundtreneren hadde fått tilsnakk også tidligere i kampen, og denne gangen pekte dommeren på veien bort fra sidelinja.

Enda en seier til Molde

Før kampen sto Aalesund med en eneste seier over Molde på øverste nivå i Norge. Også denne gangen måtte Aalesund dra poengløse hjem.

Det ble et tøft og tett oppgjør mellom de to rivalene fra nabobyene i Møre og Romsdal. Dette var to lag som ikke gav hverandre rom for finspill. Til slutt trakk Molde det lengste strået.

Molde scoret først

Det var Molde som fikk den første scoringen, 24 minutt ut i første omgang. Og for en scoring det var. Jo Inge Berget slo en smart scoring til Mattias Mostrøm, som fra lang avstand chippet ballen over Aalesund-keeper Sten Grytebust og i mål.

I perioden etterpå kunne det se ut som om Molde tilrev seg et initiativ. Men etter 38 minutter kom Aalesunds Michael Barrantes ute på høyrekanten, og sendte en presis pasning inn foran mål. Aalesunds midtstopper Daniel Arnefjord hadde kommet opp, og satte pannebrasken skikkelig til. Han stanget ballen kontant i mål, og stillingen var 1-1.

Omdiskutert straffe

Etter reaksjonene å dømme var svært få oransjekledde særlig enige i dommer Sven Erik Edvartsens reaksjon, da Jonatan Tollås og Davy Claude Angan smalt sammen innenfor 16-meteren 59 minutter ut i kampen. Edvartsen dømte straffe, en straffe Magne Hoseth satte elegant i mål.

Flere mål ble det ikke. Molde kunne nok en gang inkassere alle poengene etter et oppgjør mot Aalesund. Molde har nå en seiersrekke med 16 seire på rad på hjemmebane. Det er ny klubbrekord.