Kjemper for å redde Innlandet skole

Innlandet skole er den minste i Kristiansund og er foreslått nedlagt. Det vil ikke lokalbefolkningen ha noe av.

Jan Roger Bjerkestrand og Berit Tønnesen

Jan Roger Bjerkestrand prøver å overbevise polikerne om at Innlandet skole må bestå. Her representert ved Berit Tønnesen fra Arbeiderpartiet.

Foto: NRK

Innlandet skole

Kjemper for å beholde Innlandet skole.

Foto: NRK

Onsdag kveld møtte innbyggere på Innlandet i Kristiansund politikere i byen for å argumentere mot nedlegging av den lokale skolen.

Innlandet skole er den minste i kommunen og er en av fem skoler som er foreslått nedlagt i den nye planen for skolestrukturen.

Men de lokale innbyggerne har ikke gitt opp kampen for å beholde skolen og hadde trykt opp t-skjorter med skriften «JA til Innlandet skole» før kveldens møte.

– Skolen på Innlandet er hjertet på Innlandet, for nærmiljøet og lokalsamfunnet. Skolen leverer god kvalitet og det er ingenting å spare på å legge den ned. Vi vil kjempe for å bevare skolen, sier leder i aksjonsgruppen, Jan Roger Bjerkestrand.

Vil lytte til innspill

Leder i Kristiansund Arbeiderparti, Berit Tønnesen, kunne ikke love at skole skulle forbli åpen onsdag kveld, men var klar på at ingenting er avgjort.

– Vi skal ha en veldig god og grundig diskusjon i Kristiansund Arbeiderparti, i utvalgene som har med dette å gjøre og i bystyret, sier hun.

– I kveld er jeg her for å lytte til innspillene, for det skal være med på å danne grunnlaget for den beslutningen vi skal gjøre til slutt, legger Tønnesen til.

Bjerkestrand er i alle fall klar på at politikerne vil gjøre en tabbe om de legger ned skolen.

– Denne skolen har vist at den presterer godt selv om den har 109 elever i dag. Vi har ingen tro på at man kan adoptere storbymodellen inn i lille Kristiansund.

Flere nyheter fra Møre og Romsdal