NRK Meny
Normal

Styreleder avviser press og korrupsjon

Etter at styremøtet i Helse Møre og Romsdal ble avsluttet var det tid for en oppsummerende pressekonferanse ved hotell Waterfront i Ålesund der styrelederen svarte på anklagene om korrupsjon.

Stein Kinserdal

Styreleder i Helse Møre og Romsdal, Stein Kinserdal, avviser anklagene mot ham og Helse Midt-Norge om utpressing av Astrid Eidsvik.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Under pressekonferansen stod anklagene fra Harald Topphol om korrupsjon og utpressing fra Helse Midt-Norge i sentrum. Styreleder Stein Kinserdal avviser dette, og tilbakeviser også at Astrid Eidsvik skal ha fått tilbud om en sluttpakke hvis hun sa opp stillingen sin som administrerende direktør i helseforetaket.

Topphol mente at Helse Midt-Norge presset Eidsvik til å gå av som direktør hvis hun ikke gikk med på å anbefale Opdøl i Molde som sykehustomt. Pressmiddelet skal ha vært en sluttpakke hvis hun ventet med å gå av til over nyttår.

– Det har ikke vært noen forutsetning for Helse Møre og Romsdal at lederen ikke skulle mene noe, sier Kinserdal og avviser påstandene som kom fra to av hans egne styremedlemmer.

Han mener selv å ikke beskylde dem for løgn, men sier at de refererte fra en henvendelse. Kinserdal sier at han ikke vet noe mer om disse påstandene enn det som blir påstått fra Topphol og Charles Austnes.

– For meg handler dette om at ulike personer opplever situasjoner på forskjellige måter, sier Kinserdal.

Kommunikasjonsdirektør i Helse Midt-Norge, Tor Harald Haukås, sier til adressa.no at de ikke kjenner seg igjen i påstandene som kom frem under styremøtet.

Styreleder Stein Kinserdal avviser at Astrid Eidsvik skal ha fått tilbud om en sluttpakke hvis hun sa opp stillingen sin som administrerende direktør i helseforetaket.
Den svært betente kampen om hvor det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal skal ligge har startet mange spekulasjoner rundt Astrid Eidsviks avgang. På dagens møte i Ålesund kom det frem alvorlige påstander om korrupsjon og utpressing i prosessen.