NRK Meny
Normal

Filmpremiere «Sunshine Superman»: – Trollveggen er den tryggeste plassen å hoppe

Flere hundre mennesker var samlet lørdag kveld for å se filmen om Carl Boenish som døde i sitt siste hopp i Trollveggen. Basehopperen Thomas Berg Hestad mener Trollveggen den tryggeste plassen i verden å hoppe.

Filmvisning Trollveggen

Norgespremieren på filmen om livet til Carl Boenish er 2. oktober. Men lørdag var det førpremiere ved foten av Trollveggen.

Foto: Frode Berg

Det var mange som hadde møtt opp lørdag kveld for å se filmen om Carl Boenish, også kalt for basehoppingens far.

Først var det grillmat, og etter at det hadde blitt mørkt nok klokka 22.00 startet filmvisningen. Et stort lerret med hele Trollveggen ruvende over filmbildene. 2. oktober kommer filmen «Sunshine Superman» om livet til Carl Boenish, men lørdag kunne mange se førpremieren.

Carl Boenish gjorde mange basehopp sammen med sin kone Jean. Han fullførte et vellykka basehopp med Jean for et amerikansk TV-show, men dagen etter klatret han opp på Stabben i Trollveggen med hjelp av en norsk fjellklatrer. Og katastrofen var et faktum. Carl Boenish døde i sitt siste hopp i Trollveggen, 7. juli 1984 i en alder av 43 år.

Tatt for ulovlig hopping

Basehopperen Thomas Berg Hestad har hoppa flere ganger i Trollveggen. Selv om det har vært flere dødsfall i Trollveggen og Hestad frykter døden, så føler han seg trygg når han hopper.

– Det er uten tvil det råeste et menneske kan gjøre. Det er den tryggeste plassen i verden å hoppe. Hvis du ser, så er det over en kilometer ned enkelte plasser. Det er jo ikke lov å hoppe her, men jeg har gjort det en del.

Hestad har blitt tatt av politiet to ganger for ulovlig hopping i Trollveggen.

– For å si det rett ut, så tror jeg de har gitt seg med det. Det er rett og slett dumskap, for dette er faktisk den tryggeste plassen i hele verden å hoppe.

Basehopperen Thomas Berg Hestad har blitt tatt av politiet to ganger for ulovlig hopping i Trollveggen. Han mener Trollveggen er det tryggeste stedet å hoppe i hele verden.

Se intervjuet med Thomas Berg Hestad her. Han mener Trollveggen er det tryggeste stedet å hoppe i hele verden.

Tom Erik Heimen, Basehopper fra Molde.

Basehopper Tom Erik Heimen hoppet fra Romsdalshorn søndag formiddag.

Turistkommune

Prosjektleder med Ane Marte Hammerø i selskapet Nordveggen AS, som arbeider for å styrke Åndalsnes og Rauma, mener filmen er viktig for turismen til Rauma.

– Vi får vist frem den ubeskrivelige naturen vi har. Jeg er sikker på at når folk ser bildene på filmen så ser man de magiske øyeblikkene som skapes i fjellet. Vi i Rauma er veldig, veldig stolt over at lanseringen av filmen er lagt hit.

– Det handler om jo ting som er ulovlig. Er det en bra ting å reklamere for i en slik situasjon?

– Forbudet ligger der, men det vises jo bilder av resten av kommunen også. Og det er veldig mange plasser her det er lov å hoppe.

En av dem som hadde tatt turen til utekinoen ved Trollveggen lørdag, var Tim Lutz. Han er i Romsdalen for å klatre, men har ikke prøvd basehopping før.

– Nei, men kanskje det hadde vært gøy å prøve. Jeg tror det gir en god følelse.

Les anmeldelse av filmen her

Flere hundre mennesker var samlet lørdag kveld for å se filmen om Carl Boenish, som blir kalt basehoppingens far.

Tim Lutz er i Romsdalen for å klatre. Han har ikke prøvd å basehoppe ennå, men har lyst.