– Sesongens høydepunkt å slå Tromsø

KBK scorte på sin eneste store målsjanse mot Tromsø hjemme på Kristiansund stadion søndag.

KBK Christian Michelsen

KBK-trener Christian Michelsen og laget er tre poeng nærmere kvalifiseringsspill.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

KBK tok søndag imot tabelltoer Tromsø hjemme på Kristiansund stadion. Etter 80 minutter scorte Tor Erik Torske for hjemmelaget.

Trener for Tromsø, Steinar Nilsen, sier til Tidens krav etter kampen at KBk klarer å score på den eneste målsjansen de hadde.

– Vi skaper fem store målsjanser og tror vi har kontroll, men KBK scorer på den ene målsjansen de har.

– Dessverre skal det bare en målsjanse til, sier Tromsø-treneren.

KBK-trener Christian Michelsen humrer av kommentaren til Nilsen.

– Det er sikkert surt for Steinar å miste tre poeng på slutten der. Jeg kjenner til følelsen. Men det er en veldig jevn kamp som bølger frem og tilbake. Det er mange kamper i kampen, og det er tøffe dueller, sier Michelsen.

Han er fornøyd med at laget utnytter sjansen de får.

– Det var en utrolig fin scoring. Det var en perfekt måte kampen ble avgjort på, sier han.

Tør ikke love spill om opprykk

Poengene gjorde at KBK for alvor er med i kampen om å få spille kvalifisering om opprykk til eliteserien. Men Michelsen tør ikke love spill om opprykk til den øverste divisjonen.

– Jeg sitter ikke med fasitsvaret. Men vi tar en kamp i gangen og teller opp tilslutt. Målet er selvsagt at vi skal ende opp blant de seks beste lagene i divisjonen.

Det mener treneren de har alle muligheter til å få til.

– Men da må vi ha fullt fokus. Det er ikke mange prosentene vi skal ned i innsats før det bikker motstanderens vei, sier han.

– Er det ekstra godt å slå Tromsø?

– Det er klart det er det. Det er på mange måter sesongens høydepunkt å spille mot Tromsø på hjemmebane. En av utfordringene Tromsø har at de er favoritter før hver kamp. Så det er sterkt det de gjør.

– Men så er det ekstra godt for oss å få suge litt på karamellen. Det er godt å sitte igjen med tre poeng for en gangs skyld i et tett oppgjør.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.