Normal

KBK-trener sikter mot kvalifisering

ULSTEINVIK (nrk.no): Kristiansunds trener Geir Bakke var godt fornøyd med poeng i Ulsteinvik. Nå tror han på kvalifiseringsplass.

Bakke fonøyd med poeng

Kristiansund BK-trener Geir Bakke har fortsatt tro på en spennende slutt på høstsesongen etter viktig poengfangst på Høddvoll.

Foto: Allan Rune Eikrem / NRK

Ett poeng etter 1-1 borte mot Hødd var nok til å gjøre Kristiansunds trener Geir Bakke til en fornøyd mann i Ulsteinvik søndag ettermiddag.

– Vi er fornøyd med det. Selv om vi tar ledelsen i kampen, så er vi heldige som går til pause med 0-0. Det må vi bare erkjenne, for Hødd var best i første omgang. Da hadde de et solid trykk, var gode i banespillet og tunge på dødballer, men vi klarer å rense godt unna.

Vakkert ledermål

Litt mot spillets gang tok KBK ledelsen fem minutter ut i andre omgang. Et vakkert langskudd fra Jean Allesande Mendy fant veien i nettet helt opp i vinkelen til venstre for Jan-Lennart Urke, som voktet Hødd-målet som vikar for en skadet Anderas Lie.

– Det var en skikkelig fin enkeltmannsprestasjon. Vi hadde vel lyst til å prøve å ri litt på den ledelsen og kanskje få overganger selv, men så scorer Hødd. Da trykker de på en periode, men så kommer vi oss inn igjen i kampen, og det kunne faktisk ha bikket begge veier til slutt, mener Bakke.

Tror på kvalifisering

Etter en periode med mager poengfangst, var Bakke svært tilfreds med ett poeng i Ulsteinvik.

– Dette betyr at vi får en fin uke inn mot Bodø/Glimt-kampen. Det å ta med seg ett poeng fra Høddvoll er bra det, og selv om ett-poengere ikke monner så mye, så betyr det mye for lagmoralen.

Nå tror Bakke at seks poeng på de tre siste kampen vil sikre kvalifiseringsspill i klubbens første sesong i 1. divisjon.

- Nå har vi endelig karret oss opp på 40 poeng. Det har tatt lang tid i høst å komme seg dit. Nå er det tre kamper igjen, og klarer vi å vinne to av dem, så kan vi bli blant de seks beste. Derfor har vi mye å spille for utover høsten, sier Bakke.

Les også: - Nå er det bare å gratulere Stabæk