Hopp til innhold
Kari Vikhagen Gjeitnes
Foto: Mario Facchini / AP

Kari Vikhagen Gjeitnes

 • Gjeitnes legger opp

  Kari Vikhagen Gjeitnes har bestemt seg for å legge opp som langrennsløper. Det skriver langløpscupen Ski Classics på sitt nettsted. Gjeitnes satset på langløp i de siste årene av karrieren etter mange år i verdenscupsirkuset. – Dette er en dag jeg gruet meg til lenge, men nå har jeg altså bestemt meg for å legge opp. Det er en tid for alt, og nå har jeg mer lyst til å leve utenfor toppidrettsboblen enn i den, skriver Gjeitnes på sin Instagram-konto. Gjeitnes, som er fra Skåla i Molde, slo gjennom med individuelt gull på sprinten i junior-VM i 2005. Gjeitnes tok seg aldri opp på seierspallen i verdenscupen, men kan skilte med en 4.-plass i sprint fra Östersund i 2015. I alt var hun inne blant topp 10 i individuelle verdenscuprenn elleve ganger. Hun endte på 5.-plass i sprintfinalen i VM i Falun for fem år siden. Tidligere i år vant Gjeitnes kvinneklassen i langløpet Marcialonga.

 • 4.-plass til Vikhagen Gjeitnes

  Kari Vikhagen Gjeitnes frå Skåla i Molde enda på ein fjerdeplass under det 50 kilometer lange løpet Visma Ski Classics, Jizerska Padesatka, i Tsjekkia. Ho kom i mål eitt minutt og 14 sekund etter vinnaren Britta Johansson Norgren.

 • Norsk dobbeltsiger i Ski Classics

  Andreas Nygaard vann spurten mot Petter Eliassen i det 42 kilometer langløpet Toblach-Cortina i Italia. Nygaard leiar også langløpscupen Ski Classics samanlagt. I kvinneklassa tapte Marcialonga-vinnar Kari Vikhagen Gjeitnes spurten mot Britta Johansson Norgren. Gjeitnes er 30 poeng bak Norgren i samandraget.

  CROSS-COUNTRY-LONG-DISTANCE
  Foto: ULF PALM / AFP
 • Vikhagen Gjeitnes vant Marcialonga

  Moldenseren Kari Vikhagen Gjeitnes vant kvinneklassen i langløpet Marcialonga i dag. Det ble dobbelt norsk. Astrid Øyre Slind gikk inn til en andreplass i det 70 kilometer lange rennet. De to kjempet om teten gjennom hele løpet, men Vikhagen Gjeitnes dro i fra mot slutten og vant det prestisjetunge rennet. Tore Bjørseth Berdal vant herreklassen foran fire andre norske løpere.

 • Andreplass til Vikhagen Gjeitnes

  Kari Vikhagen Gjeitnes frå Molde blei nummer to i Ski Claasics-rennet laurdag. Astrid Øyre Slind tok førsteplassen.

  Vikhagen Gjeitnes
  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix
Dette er en av første gangene Kari Vikhagen Gjeitnes ble intervjuet av NRK. Laget 06.12.2009.

Sjå det første NRK-intervjuet med Gjeitnes

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

VM: Finaleplass for Gjeitnes

Kari Vikhagen Gjeitnes i WC sprint i Asiagio 21.12.2013

Kari Vikhagen Gjeitnes