Her gir Kystvakta «Reina»-kapteinen 30.000 kroner i bot

Lasteskipet «Reina» seiler nå i sirkel utenfor Kristiansund. I går brøt skipet blokaden og stakk fra kai uten los. Kystvakta har holdt skipet under oppsikt i hele formiddag.

Kystvakta "Reina"

NRK var til stede på Talgsjøen utenfor Kristiansund, og kunne observere at Kystvaktskipet «Njord» la set tett inn til blokadeskipet «Reina». Kapteinen på «Reina» har fått en bot på 30.000 kroner.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

Siste: Kystvaktskipet «Njord» har returnert fra området r «Reina» ligger, og legger seg nå til kai i havna i Kristiansund. Ved 12.15-tiden er losbåten i ferd med å nærme seg «Reina». Ved 12.20-tida er «Reina» på veg rett til havs og ut av området.

Reina reiser

Her reiser «Reina» fra området på Talgsjøen utenfor Kristiansund. Den lyseblå markeringen er losbåten, som er på veg bort fra skipet. Saken ser ut til å være avsluttet.

Foto: MarineTraffic.com

Kystvaktskipet «Njord» har fått i oppdrag med å overlevere boten. NRK var på plass på Talgsjøen utenfor Kristiansund, og kunne observere at «Njord» la seg helt inn til skipet som gikk fra kai uten los i går.

Kapteinen

Kapteinen på det russiske skipet filmet alt som foregikk på kaien onsdag. Sjømannsorganisasjonene nektet losen å komme om bord.

Foto: Roar Halten / NRK

Ifølge avisen Tidens Krav har Sjøfartsidkretoratet meldt kapteinen for brudd på losforskriften. Skipet har nå bestilt los, og losoldermann Emil Heggelund sier til avisen at de vi sende ut losbåt så snart politiet har tatt stilling til hva de vil gjøre.

Båtblokkade

Her blir losen nektet adgang til skipet. Sjømannsorganisasjonene hadde mønstret en rekke blokkadevakter, og gav beskjed om at losen ville bli fysisk hindret i å entre skipet.

Foto: Roar Halten / NRK

Flere sjømannsorganisasjoner innførte blokade mot skipet fredag, etter meldinger fra besetningsmedlemmer. Ifølge organisasjonene skal det være ansatte om bord som ikke har tariffavtale.

Blokaden ble opphevet i går ettermiddag, da fortøyningene ble løsnet og skipet la fra kai. Like i forkant hadde sjømannsorganisasjonene nektet losen i å gå om bord. Losen tok dette til følge og returnerte til losstasjonen uten å entre skipet.

Reinas seiling

Slik har Reina seilet utenfor Kristiansund etter at skipet forlot kai i Kristiansund og frem til klokka 9.30 torsdag morgen.

Foto: MarineTraffic.com