NRK Meny
Normal

Kan ramme næringslivet

Næringslivet frykter konsekvensene av den nattestengte Freifjordtunnelen. Nå starter vedlikeholdsarbeidet som skal holde på i 18 måneder.

Freifjordtunnelen interiør

Trafikk vil nå bli ledet gjennom Freifjordtunnelen med ledebil.

Foto: NRK

Paul Hole har eget transportfirma i Kristiansund og jobber i Nordsjøen. Han frykter følgene av stengingen.

- Mye av transporten som går til oljevirksomhet vil bli berørt, for varene kommer stort sett om natten. Er det hasteleveranser ligger båtene gjerne og venter for å få ta varene ut på riggene. Hvis båtene ikke får varene må oljeriggene i verste fall stanse produksjonen.

Kolonnekjøring

Per Bjørn Gjelsten

Per Bjørn Gjelsten

Foto: Statens Vegvesen

Rehabiliteringsarbeidet skal gjennomføres mellom klokken 20 og 7, alle netter utenom natt til søndag. Prosjektleder i Statens Vegvesen, Per Bjørn Gjelsten, sier at de vil ta hensyn til trafikken og prøve å legge ting til rette.

- Vi vil prøve å ta hensyn til alt slikt så langt som det er mulig. Vi har en dialog med de fleste og har forsøkt å ta hensyn til de faktorene vi er kjent med. Men det kan være ting vi ikke har full oversikt over så justeringer vil det helt sikkert bli.

Trafikk vil bli ledet gjennom Freifjordtunnelen med ledebil. Hver time mellom klokken 20 og 24, og mellom 6 og 7, kjører to kolonner i hver retning. Mellom klokken 24 og 6 kjører det én kolonne hver retning i timen.

Gjelsten legger ikke skjul på at det kan oppstå forsinkelser.

- Vi ser ikke bort fra det. Men det er en krevende jobb som skal gjøres, så vi kan ikke kjøre kolonne hele tiden.

Frykter du forsinkelser som følge av arbeidet? Diskuter her!