NRK Meny
Normal

Kan klatre forbi Hødd på tabellen

Med seier over tabelljumbo Nest-Sotra kan Kristiansund FK innta posisjonen som fylkets høyest plasserte lag i 1. divisjon.

Jubel etter mål for Kristiansund KB

TOPPLAG: Kristiansund har gjort en god sesong så langt og kan få mer å juble for søndag kveld.

Foto: Roar Halten

Laster innhold, vennligst vent..

Etter at toppoppgjøret i førstedivisjon mellom Sogndal og Hødd endte 1-1 på Fosshaugane lørdag kveld, har Kristiansund Fotballklubb en gylden sjanse til å klatre opp og forbi fylkesnaboene fra Ulsteinvik.

Kristiansund ligger bare to poeng bak Hødd når de tar imot Nest-Sotra på hjemmebane søndag kveld. Nest-Sotra ligger sist i divisjonen og har bare klart å plukke med seg åtte poeng i sesongens første 13 kamper.

Likevel tar ikke Kristiansunds trener Christian Michelsen lett på oppgaven.

– Vi vet at alle kampene i denne ligaen er steintøffe. I fjor var Nest-Sotra et veldig godt lag, og det er stort sett de samme som spiller der i år, forteller han.

– Vi fokuserer ikke så mye på tabellposisjonen, men det er en nøkkelkamp for oss, mener treneren.

Les også: – Skal selge supporterutstyr som hakka møkk

– Tapet mot Viking var energigivende

Kristiansund vil være ute etter å reise seg etter skuffelsen laget opplevde onsdag. KBK gjorde en god cupkamp mot Viking, og etter full tid var stod det 1-1 på måltavlen.

Og selv om Viking tok ledelsen igjen i ekstraomgangene, kjempet kristiansunderne heroisk og reduserte nok en gang. De tvang Viking til straffesparkkonkurranse, men taklet ikke presset da det gjaldt som mest og bommet på alle straffene.

– Kampen mot Viking var først og fremst energigivende. Vi gjorde en veldig god kamp, og var nærme å slå landets fjerde beste lag. Det kunne bikket vår vei i straffesparkkonkurransen også, sier Michelsen.