NRK Meny
Normal

Kan ikke legge seg før de har sett Severin

På Steinholt bosenter er rutinene blitt noe forandret etter at Severin Rønes dukket opp på skjermen. Nå tar de seg en ekstra middagslur for å være oppe og få med seg programmet om eneboeren på Røneset.

Anna Sofie Amdam (86), Emma Ringset (82), Sofie Sæter Bøe (86) og Marta Vik (92).

Anna Sofie Amdam, Emma Ringset, Sofie Sæter Bøe og Marta Vik benker seg for å følge hver eneste episode fra Røneset.

Foto: Gunhild Sætre / NRK

Fjernsynsserien om Severin Rønes som bor alene på en veiløs gård, har vakt begeistring over hele landet. Og det er ikke bare jevnaldrende med 32-åringen som er interessert i å følge med på eneboeren. Rett over fjorden på Sjøholt i Ørskog kommune sitter flere som har utsikt til Røneset. På sykehjemmet der sitter de spikret foran tv-apparatet når Severin er på skjermen.

– Det er som om han er naboen vår, selv om det er langt mellom oss, sier Marta Vik (92) som er oppvokst på en gård i bygda.

Tar en ekstra middagshvil

Programmet som sendes mandager og onsdager på NRK1 er blitt en fast stolpe i timeplanen. Det eneste problemet er at det sendes litt sent.

– Jeg er trøtt om kveldene så jeg har brukt å legge meg tidlig, men nå kan jeg ikke legge meg før Severin er ferdig.

Severin Rønes

Mange har samlet seg fremfor tv-skjermen for å følge Severin på Røneset.

Foto: Malin Kjellstadli Korsnes / NRK

– Du tar en ekstra middagshvil da?

– Ja heller det. For på kvelden må jeg vente til han er ferdig, sier hun.

Tre av de fire damene bor på sykehjemmet og ser programmet sammen. Før og etter diskuterer de ofte hovedpersonen.

– Han er så naturlig. Man kan liksom ikke si at han er på tv. Det er som om man sitter sammen med han, sier Sofie Sæter Bøe (82). Hun kjenner godt igjen livet Severin lever, hun som er oppvokst på gård.

– Men vi hadde det ikke så kummerlig, ler hun.

Kunne ikke tenkt seg å leve som Severin

Anna Sofie Amdam som er 86 år og kom flyttende til Sunnmøre fra Bærum kjenner seg godt igjen i fiskeproduksjonen til Severin.

– Han har en god båt og er god til å fiske. Han får sikkert mye fisk og lager mye fiskekaker og fiskemat, sier hun. Men hun kunne ikke tenke seg å bo slik Severin gjør.

– Nei, jeg har det bra nå jeg. Jeg kunne ikke tenkt meg å leve så ensomt og ha en fjord mellom meg og andre folk, sier hun.