Mekling på overtid: Kan bli streik i Kristiansund og Ålesund

Det kan bli streik på havnene i Kristiansund og Molde dersom partene snart ikke blir enige. Meklingene har pågått i over 11 timer på overtid.

Skansekaia
Foto: Terje Reite / NRK
Synnøve Hole
Journalist

Kilde: NTB

Etter over 11 timers overtid er partene fremdeles ikke enige om oppgjøret for de som jobber på norske havner. Dermed kan det bli streik ved 21 norske havner, blant annet i Kristiansund og Ålesund.

Les også:

Streik på overtid

Langt på overtid

Norsk Transportarbeiderforbund og NHO Logistikk og transport mekler ti timer på overtid lørdag formiddag, etter at meklingsfristen i tarifforhandlingene gikk ut ved midnatt. Dersom det ikke oppnås enighet går 229 losse- og lastebilarbeidere ved 21 norske havner ut i streik fra lørdag.

Les også:

Dette blir konsekvensane

Uenige om avtalene

Bakgrunnen for konflikten er ifølge det LO-tilknyttede forbundet NTF at arbeidsgiverne mener forbundets tariffavtaler ikke skal gjelde på privat område. Fagforeningen mener det vil kunne åpne for at havneeiere kan leie bort havner til private drivere og påstå at havnene dermed er private, for således å kvitte seg med tariffavtaler.

Siste video/lyd

Dei tre siste åra har meir enn 450 alvorleg psykisk sjuke kome seg inn i arbeidslivet.
Dette skjer etter eit aktivt samarbeid mellom NAV og helsevesenet.
Ein ny forskingsrapport viser at pasientane blir friskare av å jobbe.
Ein rakett er kanskje det som skal til for å gjere skuleelevar interesserte i naturfag. 
Elevar på Gjermundnes i Vestnes har utvikla ein rakett som skal få barn og unge til å bli i fyr og flamme.
Nokre som er glade i å boltre seg på kjøkenet er elevane ved Borgund vidaregåande i Ålesund. Dei elskar å bake - og å smake.