NRK Meny

Mekling på overtid: Kan bli streik i Kristiansund og Ålesund

Det kan bli streik på havnene i Kristiansund og Molde dersom partene snart ikke blir enige. Meklingene har pågått i over 11 timer på overtid.

Skansekaia
Foto: Terje Reite / NRK
Synnøve Hole
Journalist

Kilde: NTB

Artikkelen er flere år gammel.

Etter over 11 timers overtid er partene fremdeles ikke enige om oppgjøret for de som jobber på norske havner. Dermed kan det bli streik ved 21 norske havner, blant annet i Kristiansund og Ålesund.

Les også:

Streik på overtid

Langt på overtid

Norsk Transportarbeiderforbund og NHO Logistikk og transport mekler ti timer på overtid lørdag formiddag, etter at meklingsfristen i tarifforhandlingene gikk ut ved midnatt. Dersom det ikke oppnås enighet går 229 losse- og lastebilarbeidere ved 21 norske havner ut i streik fra lørdag.

Les også:

Dette blir konsekvensane

Uenige om avtalene

Bakgrunnen for konflikten er ifølge det LO-tilknyttede forbundet NTF at arbeidsgiverne mener forbundets tariffavtaler ikke skal gjelde på privat område. Fagforeningen mener det vil kunne åpne for at havneeiere kan leie bort havner til private drivere og påstå at havnene dermed er private, for således å kvitte seg med tariffavtaler.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.