Mekling på overtid: Kan bli streik i Kristiansund og Ålesund

Det kan bli streik på havnene i Kristiansund og Molde dersom partene snart ikke blir enige. Meklingene har pågått i over 11 timer på overtid.

Skansekaia
Foto: Terje Reite / NRK
Synnøve Hole
Journalist

Kilde: NTB

Etter over 11 timers overtid er partene fremdeles ikke enige om oppgjøret for de som jobber på norske havner. Dermed kan det bli streik ved 21 norske havner, blant annet i Kristiansund og Ålesund.

Les også:

Streik på overtid

Langt på overtid

Norsk Transportarbeiderforbund og NHO Logistikk og transport mekler ti timer på overtid lørdag formiddag, etter at meklingsfristen i tarifforhandlingene gikk ut ved midnatt. Dersom det ikke oppnås enighet går 229 losse- og lastebilarbeidere ved 21 norske havner ut i streik fra lørdag.

Les også:

Dette blir konsekvensane

Uenige om avtalene

Bakgrunnen for konflikten er ifølge det LO-tilknyttede forbundet NTF at arbeidsgiverne mener forbundets tariffavtaler ikke skal gjelde på privat område. Fagforeningen mener det vil kunne åpne for at havneeiere kan leie bort havner til private drivere og påstå at havnene dermed er private, for således å kvitte seg med tariffavtaler.

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.