NRK Meny
Normal

Mandag kan han tjene millioner av dollar

André Eidskrem (45) fra Ålesund håper å tjene flere millioner dollar når han mandag skal selge internettdomenet by.com på auksjon i Los Angeles i USA.

Andre Eidskrem
Foto: Arne Flatin / NRK


VG skriver onsdag om IT-gründeren som kjøpte domenet by.com for under 5000 dollar for 30 år siden. Nå håper han å få flere millioner dollar for det samme domenet.

Dollarsedler

Det kan bli millioner av dollar hvis rette kjøper dukker opp på mandag

Foto: Reuters TV/NRK

Fått bud på 5 millioner kr.

Eidskrem opplyser at dette er under minstekravet som foreløpig er en hemmelig sum.

– De korte domenene er lette å huske og kommunisere, og er ofte veldig treffende, sier Torgeir Waterhouse, Internettredaktør i IKT-Norge til VG.

Torgeir Waterhouse

Torgeir Waterhouse tror by.com kan oppnå en god pris

Foto: Bjørnar Verpeide

Eidskrem selv sier til avisa at han tror by.com vil bli solgt for et millionbeløp i dollar. Selv så kjøpte han domenet av en amerikaner i 1996.

Skulle samle alle byer

Ideen med by.com var å samle informasjon om alle norske byer under ett domene, eksempelvis ved oslo.by.com og stavanger.by.com. Det Ålesunds-baserte dataselskapet IntraHouse har levert innholdet til sidene, mens Eidskrem er daglig leder i selskapet og eier av domenet.

Gisle Hannemyr, internettekspert og universitetslektor ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo, berømmer det fremsynte valget.

Gisle Hannemyr

Gisle Hannemyr ved UiO sier Eidskrem var svært fremsynt for 30 år siden

Foto: Marit Kolberg / NRK

I internetts barndom fikk man kjøpt domener for bare noen dollar. Jeg forsto aldri at man kunne tjene seg rik på dette, men det var det tydeligvis noen som gjorde.

Vil selge for å bli større

Eidskrem har flere ganger blitt tilbudt penger for å selge. Både Hviterussland og Kina har vist interesse. Men det har ikke vært interessant å selge før nå. Pengene skal han bruke til å lansere en internasjonal mobilplattform for dataselskapet Cisro i Silicon Valley i USA.