NRK Meny
Normal

Kamp om NM-tittel for hjelpekorps

Spjelkavik Røde Kors forsvarer Møre og Romsdals ære under NM for hjelpekorps.

Simulert bilulykke

Simulert bilulykke er en av utfordringene hjelpekorpsene må takle.

Foto: Røde Kors

Marit Haldorsen

Marit Haldorsen er operativ leder i distriktsrådet for hjelpekorps i Møre og Romsdal.

Foto: Røde Kors

– Laget gjør det veldig bra! Vi har alltid vinnersjanse, men det er fremdeles vanskelig å spå resultatet.

Ordene kommer fra en opprømt Marit Haldorsen som denne helga stepper inn som ansvarlig leder i distriktsrådet for hjelpekorps i Møre og Romsdal. Til vanlig er hun operativ leder.

Hun pludrer glad i vei på telefon fra Oppland hvor NM for hjelpekorps går av stabelen denne helgen. Møre og Romsdal representeres denne gangen av Spjelkavik Røde Kors som vant distriktsmesterskapet tidligere i år.

Laget på fem har blitt supplert med to medlemmer fra Stranda Røde Kors for å bli fulltallige, siden både Jugendfesten i Ålesund og Hessacup har behov for bistand fra hjelpekorpset i Spjelkavik denne helgen.

Gruveulykke og bruskasseløp

Klokken ni i går kveld ble mesterskapet sparket i gang med nattorientering som var slutt først ved totiden. Så var det på'n igjen i dag morges klokken ni. Ringløype med 15 poster sto på programmet.

NM for hjelpekorps

En iscenesatt bilulykke er blant oppgavene Spjelkavika Røde Kors har fått under NM for hjelpekorps.

Foto: Marit Haldorsen

– Lagene skal gjennomføre ulike redningsoppgaver, og det er iscenesatt blant annet en bilulykke og en gruveulykke, sier Haldorsen.

På hver post står det dommere som følger nøye med på hvordan deltagerne gjør jobben sin, for poengene deles ikke ut for dårlig arbeid.

– Ti av postene gir poeng, mens fem av dem er bare "moroposter". Det er viktig at vi har det litt gøy også, ler Haldorsen.

Blant de mindre alvorlige postene nevner hun bruskasseløp og kaffedrikking.

Sosialt samvær og læring

Laget fra Møre og Romsdal består av leder Randi Nyhaug, Emma Larsgård og Espen Narvestad - alle fra Spjelkavik Røde Kors. Fra Stranda Røde Kors har de hentet inn Lars André Myklebust og Tove Hagebakke.

– Det er en konsentrert og kampklar gjeng, forteller le

NM for hjelpekorps 2014

Laget fra Møre og Romsdal består av: Randi Nyhaug, Espen Narvestad, Lars André Myklebust, Emma Larsgård og Tove Hagebakke.

Foto: Marit Haldorsen

deren i distriktsrådet for hjelpekorps i Møre og Romsdal.

Hun sier det er mange poeng å hente i dag, men først i kveld vil laget få vite om det blir pallplassering.

– Å vinne er jo gøy, men det aller viktigste under et slikt mesterskap er å lære mer og ikke minst å møte andre medlemmer i hjelpekorpsene landet over, sier Haldorsen.

Har tatt NM-gull før

Gullplasseringen har én gang tidligere gått til Møre og Romsdal, og da var det Stranda Røde Kors som sto for bragden. I 2004 slo de alle andre konkurrenter, og reiste videre til EM i Slovakia.

Vi har alltid vinnersjanse!

Marit Haldorsen, ansvarlig leder i distriktsrådet for hjelpekorps i Møre og Romsdal

I år er det altså Spjelkavik Røde Kors som jobber med å forsvare fylkets ære.

Irene Flaaen, Røde Kors

- Møre og Romsdal har vunnet før, og kan gjøre det igjen, sier Irene Kvangarsnes Flaaen, koordinator i Møre og Romsdal Røde Kors.

Foto: Privat

– Sist gang et lag fra Spjelkavik deltok i NM var for fjorten år siden, i 2000, forteller koordinator i Møre og Romsdal Røde Kors, Irene Kvangarsnes Flaaen.

Hun tror laget kan ha en god sjanse, samtidig som hun understreker at det tar litt tid å lære seg "gamet" i et stort mesterskap.

– Men distriktsmesterskapene er bygget opp på samme måte som NM, så selv om det kan være vanskelig å få en god plassering kan laget likevel gjøre det veldig bra, avslutter Flaaen.

Laget fra Møre og Romsdal endte på en 15.plass i mesterskapet.