NRK Meny
Normal

Disse busselskapene vil til Møre og Romsdal

Stadig flere busselskap utenifra jakter nå på større busskontrakter i fylket vårt.

Trønderbilene AS

Trønderbilane med hovedsete i Levanger har meldt sin interesse i Molde og Gjemnes.

Foto: Trønderbilene AS

Fem busselskap konkurrerer om busstjenestene i Molde og Gjemnes de neste sju åra, og det syns oppdragsgiver fylkeskommunen er bra.

– Vi synes det er veldig interessant at konkurransen øker, sier seksjonsleder Dag Hole.

LES OGSÅ:

Fem aktører

De som har meldt sin interesse er Boreal Transport med hovedkontor i Stavanger og Trønderbilane som styres fra Levanger, i tillegg til Nettbuss Midt-Norge, Tide Buss og Atlantic i Fræna. Dagens operatør er Nettbuss Midt-Norge.

– I kontraktene våre tar vi grep for å sikre at de har tilstrekkelig lokalkunnskap. I utgangspunktet mener vi det ikke er avgjørende hvor tilbyder har hovedsete. Om det er i eller utenfor Møre og Romsdal, sier Hole.

Hole sier det likevel er viktig å ta vare på miljøet og arbeidsplassene som finnes lokalt i bussbransjen. Han understreker at de ansatte som er berørt, vil ha rettigheter i det nye selskapet som vinner anbudskontrakten.

Laveste pris vinner

Vel 1 million kilometer med bussruter i Moldeområdet skal betjenes fra nyttår og i sju år framover. Det gjelder både rutebuss og skolebuss. Pristilbudene varierer fra vel 31 kroner rutekilometeren til drøye 37 kroner.

– Det vil være laveste pristilbud som vinner, sier Hole.