Hopp til innhold

Junioren Karoline (19) tok seniormedalje i internasjonalt skytterstevne

Karoline Hansen (19) fra Ørskog viste null respekt for seniordeltakerne og skøyt seg helt opp i tetsjiktet blant seniorene i den internasjonale skytterkonkurransen Plzen Grand Prix i Tsjekkia.

Karoline Hansen

Det var en meget glad medaljevinner i Karoline Hansen (19) som kunne hevde seg med bronsemedalje i Plzen Grand Prix søndag.

Foto: Privat

– Det er virkelig en motivasjonsboost å få bekreftet at jeg kan hevde meg blant internasjonale toppskyttere, sier Karoline Hansen (19) til NRK på telefon fra Tsjekkia, bare minutter etter at hun har sikret seg en bronsemedalje i det internasjonale skyttestevnet Plzen Grand Prix.

Tredjeplassen og det edle metallet ble sikret i disiplinen «60 skudd liggende på 50 meter match» i kvinneklassen.

Plzen Grand Prix er en åpen konkurranse for skyttere fra hele verden, med hele 1.079 deltakere fra 36 nasjoner. Både olympiske mestere og VM-gullvinnere deltok. Selv om Hansen er junior, stilte hun i seniorklassen sammen med skyttere som har langt mer erfaring.

Vinneren av konkurransen skøyt seg til 629 poeng, mens Hansen kom tett bak med 623 poeng.

– Men det er likevel et godt stykke opp til førsteplassen. Jeg er uansett godt fornøyd med resultatet, og ser nå frem mot VM i Granada i høst, sier Hansen.

Vil bli best

For det er ingen uerfaren skytter som stilte til startblokkene i Tsjekkia denne søndagen, selv om hun fremdeles er junior med sine 19 år.

Hansen ble bitt av skytebasillen da hun var syv-åtte år gammel, og har konkurrert i en rekke nasjonale og internasjonale konkurranser siden den gang.

De mest høythengende merittene er medalje i Swedish Cup og 31. plass i EM i luftskyting i Russland sist mars.

Karoline går til daglig på skytterlinja ved Meråker VGS i Nord-Trøndelag, og sier hun har ambisjoner om å bli best i sine disipliner. Turen til Plzen er en del av opplæringen ved skolen.

I tillegg til Karoline, deltok også seks andre skyttere fra Meråker VGS. Fra Møre og Romsdal deltok også Edvard (16) og Nils Petter Sve (19), som begge er fra Stranda. Disse skøyt seg til midten av resultatlistene.