– Dette var helt rått

Jublende blåkledde mennesker roper, hoier og synger utenfor Ullevaal. Molde sikret seg kongepokalen, og er norgesmestre i fotball.

Cupfinalen 2013

Hans Martin Farstad, Bjarte Vik, Frank Ugelstad og Trond Brudeseth jubler utenfor Ullevaal.

Det er jubelscener, det er brøling, det er latter og sang. Molde tok hjem kongepokalen og slo Rosenborg 4-2.

– Dette var rått. Dette var verdt fire dager i Oslo, sier Bjarte Vik. Seieren er helt fersk, og Molde har nettopp fått løfte pokalen.

Frode Tungeberg og Daniella Edén jublet etter Moldes seier.

Etter en høydramatisk cupfinale falt avgjørelsen åtte minutter før slutt. Molde fikk frispark på rundt 25 meters hold, og Molde-veteran Magne Hoseth gjorde seg klar. Perlescoringen sendte Molde opp i 3-2, og RBK måtte jage utlikning. Det åpnet opp for Molde, som la på til 4-2 like før full tid ved Tommy Høiland.

Dette var helt fantastisk. Jeg var så nervøs før kampen. Og jeg er litt overrasket over at Molde var så bra. Men jeg så kampen mot Lillestrøm. Det så jeg Magne Hoseth storspille. Og han gjentok suksessen her på Ullevaal, sier Frode Tungeberg.

Og det var spesielt at nettopp Magne Hoseth scoret ...

Ja, dette fortjente han virkelig. Og vi kunne høre hvordan RBK-gjengen buet når han var nede for å ta cornere. Magne var enestående i dag, sier Tungeberg.

Slik jubler man når laget ditt har vunnet Cupfinalen.

Utenfor Ullevaal møter vi også på Jon P. Austnes. Han har spilt for Lyn og har 150 kamper for Molde. Han blir svært engasjert når han får fortelle hvor godt han syntes at Molde spilte.

Dette var helt topp. Og det var en glimrende 2. omgang. Det var slik en fin utvikling utover kampen, sier han, og gleder seg storlig over at hans gamle lag vant over Rosenborg.

Jon P. Austnes, sammen med kona Aud Austnes koste seg på cupfinalen søndag.