Jönsson om Morrison: – Det er trist

Aalesund-trener Jan Jönsson føler med midtbaneankeret Jason Morrison. Jamaicaneren er ute resten av sesongen grunnet blodpropp i lungene.

Jan Jönsson

Aalesund-trener Jan Jönsson er lysten på poeng mot Strømsgodset.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Torsdagens melding om Jason Morrisons sykdom ble et hardt skudd for et allerede skadeskutt AaFK-lag.

Både Tremaine Stewart, Daniel Arnefjord og Peter Orry Larsen er definitivt ute i lengre tid. Også Andreas Nordvik er usikker, mens Demar Phillips er i en oppbyggingsfase etter lengre tids skade.

– Hvor svekkende er det for laget at Morrison også er ute?

– Vel, skaden er først og fremst veldig trist for Jason selv, som har lengtet etter å komme tilbake i spill etter en rekke småskader.

– Samtidig er det selvsagt trist og svekkende for laget. Vi har vært gjennom en veldig intensiv periode nå, og jeg hadde mer enn gjerne sett at han var tilgjengelig til høstsesongen.

Godt tak på drammenserne

AaFK møter en vanskelig utfordring når de skal bryne seg på Strømsgodset i Drammen fredag kl. 19.00.

Laget fra Ålesund har historisk sett hatt et godt tak på drammenserne, men sistnevnte lag har ennå ikke tapt på sine 29 siste hjemmekamper i ligaen. Sist gang det skjedde var mot Molde 16. juni 2011.

Tar man med tangotrøyenes dårlige borteform det siste året, kan det bli riktig hett rundt ørene dersom ikke marginene er med de oransje. Hovedtrener Jan Jönsson mener sistnevnte er en av nøklene til å vinne kampen.

– Det gjelder å treffe med forsvarsspillet og ha marginene med seg. Jeg vil gjerne ha med med poeng mot Godset før vi avslutter første halvdel av sesongen og går til ferie, sier Jönsson.

Saken fortsetter under bildet.

Sandnes AaFK

Jason Morrison er ute resten av sesongen med blodpropp i lungene.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Samtidig roser Jönsson ungguttene, som har spilt overbevisende etter å ha vært nødt til å ta opp hansken da de rutinerte fikk skader.

– Orry Larsen viste en rivende utvikling før han ble skadet. Ellers har Thomas Skog Marthinussen prestert veldig bra. Selv om han er andreårsjunior har han opptrådt modent og godt i matchene. Dessuten har Ulvestad også gjort det svært godt, sier Jönsson.

Utelukker ikke å hente erstatter

Selv om ungguttene har spilt godt, utelukker ikke Aalesund-treneren at klubben vil hente inn en erstatter på midtbaneplass for Morrison.

– Ja, vi mister en A-lagsspiller, så vi må setter oss ned og se hvilke muligheter som åpner seg. Vi trenger mer bredde i troppen, sier treneren, som vedgår at han aldri har opplevd skader i sin trenerkarriere som er like alvorlige som Morrison sin.

Videre ser treneren frem mot sommerferien, som blir en god mulighet for spillerne til å lege langtidsskadene sine.

Etter cupkampen mot Ranheim 29. mai, går spillerne ut i ferie. Neste kamp er dermed hjemmekampen mot Viking 23. juni.

(Kilde: Infostrada)